0 comments

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένο βασιλικό

Οκτωβρίου 14, 2022

efet-recalls-dried-basil
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένο βασιλικό

Για τη διακίνηση αποξηραμένου βασιλικού που περιέχει σέλινο το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF).
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το σέλινο είναι αλλεργιογόνο συστατικό και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "Macao" σε γυάλινη συσκευασία των 40 γρ., με αριθμό παρτίδας Lot 2002 και ημερομηνία ανάλωσης 31/12/2024, το οποίο συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του προϊόντος της συγκεκριμένης παρτίδας προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, εφόσον έχουν ευαισθησία στο σέλινο, να μην το καταναλώσουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top