0 comments

Φράουλες εξαπλώνουν Ηπατίτιδα Α στις ΗΠΑ

Ιουνίου 04, 2022

Strawberries-Spread-Hepatitis-A-in-the-US
Βιολογικές φράουλες «ύποπτες» για την εξάπλωση της Ηπατίτιδας Α στις ΗΠΑ

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ερευνά δυο εταιρείες με βιολογικές φράουλες που πωλούνται σε πολλά καταστήματα στις ΗΠΑ αν συνδέονται με την εξάπλωση της Ηπατίτιδας Α στην χώρα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η εξάπλωση της Ηπατίτιδας Α είναι πιθανό να συνδέεται με τις φράουλες των εταιρειών FreshKampo και HEB. Έρευνα γίνεται παράλληλα και από τα CDC αλλά και την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων της χώρας. Οι συγκεκριμένες φράουλες πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την χώρα και οι παρτίδες που ερευνώνται είναι εκείνες που διατέθηκαν από τις 5 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου. Μάλιστα, έγινε σύσταση στους καταναλωτές που τις αγόρασαν και τις έχουν καταψύξει να μην τις καταναλώσουν. Σύμφωνα με το FDA έχουν καταγραφεί 17 κρούσματα εκ των οποίων τα 12 χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Τα 15 ήταν στην Καλιφόρνια, ένα στην Μινεσότα και ένα στην Βόρεια Ντακότα.

Φράουλες: Κίνδυνοι και προφυλάξεις

Κάθε χρόνο, ο οργανισμός Environmental Working Group (EWG) καταρτίζει έναν κατάλογο με φρούτα και λαχανικά με τα υψηλότερα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Οι φράουλες εμφανίζονται συχνά στον κατάλογο. Ο EWG συνιστά να αγοράζετε φράουλες βιολογικής καλλιέργειας, για να εξασφαλίσετε μικρότερο κίνδυνο έκθεσης σε φυτοφάρμακα. Αν τα βιολογικά προϊόντα είναι εκτός του προϋπολογισμού σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το θρεπτικό όφελος της κατανάλωσης φράουλας συμβατικής καλλιέργειας υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου να μην τρώτε φράουλες καθόλου. Οι βήτα-αναστολείς, ένας τύπος φαρμάκων που συνήθως συνταγογραφούνται για καρδιακές παθήσεις, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του επιπέδου του καλίου στο αίμα. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, όταν λαμβάνετε β-αναστολείς. Η κατανάλωση υπερβολικού καλίου μπορεί να είναι επιβλαβής για τα άτομα των οποίων τα νεφρά δεν είναι πλήρως λειτουργικά. Εάν τα νεφρά σας δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν το πλεόνασμα καλίου από το αίμα, τότε η υπερβολική συγκέντρωση καλίου θα μπορούσε να αποδειχθεί θανατηφόρα. Ωστόσο, οι κίνδυνοι από τις φράουλες είναι πολύ μικροί και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους, τους υπερβαίνουν κατά πολύ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top