0 comments

Τα ερωτικά ραντεβού είναι δυσκολότερα στην εποχή μας

Ιανουαρίου 13, 2019
Erotic dating is harder in our time
Τα ερωτικά ραντεβού είναι
δυσκολότερα στην εποχή μας
Αν νομίζετε ότι τα ραντεβού είναι δυσκολότερα στην εποχή μας, κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν. Το «ερωτικό γράμμα», το μήνυμα στο κινητό ή το email, είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο από ότι ήταν κάποτε.
Πως ήταν παλιά
Αν σας εκνευρίζει να περιμένετε ένα τηλεφώνημα, σκεφτείτε πως θα νιώθατε αν βρισκόσασταν στο κάστρο σας αγωνιώντας αν του/ της αρέσετε για ατέλειωτες ημέρες ή εβδομάδες, περιμένοντας την άφιξη του έφιππου αγγελιοφόρου. Οι αντίστοιχες σημερινές λύσεις– μηνύματα στο κινητό και email– προσφέρουν φθηνή και άμεση επικοινωνία. Μπορούμε να πούμε στο άτομο που ποθούμε ακριβώς πως αισθανόμαστε, τη στιγμή που το αισθανόμαστε. Υπέροχο, ε; Ή μήπως όχι;
Το μήνυμα για το οποίο μετανιώσατε
Σχεδόν σε όλους μας έχει τύχει να ξυπνήσουμε ύστερα από μια έντονη βραδιά και να πέσουμε ανάσκελα βλέποντας το κινητό μας και συνειδητοποιώντας ότι το χρησιμοποιήσαμε λανθασμένα. Το μήνυμα που στις 3 τα χαράματα μας φαίνονταν σωστό να στείλουμε– μεθυσμένοι, συναισθηματικά φορτισμένοι, αναζητώντας απεγνωσμένα μια αγκαλιά– ξαφνικά, στις 7 το πρωί φαίνεται εντελώς ανάρμοστο. Και πράγματι, έτσι είναι. Το πλεονέκτημα με τα μηνύματα στο κινητό και τα email, αμεσότητα, είναι και το κύριο μειονέκτημα τους. Ψυχικές καταστάσεις όπως αγάπη, πόθος, θυμός, ζήλια μπορεί να είναι περαστικές αλλά είναι και πολύ ισχυρές και έχουν την τάση να εντοπίζουν άλλους πιο συνετούς ενοίκους του μυαλού μας, όπως η λογική και η ευθυκρισία. Την ώρα που μας καταλαμβάνουν έντονα συναισθήματα, πολλοί από εμάς αναζητούμε το κινητό μας τηλέφωνο για να εκφραστούμε με ένα μήνυμα, και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάσουμε τον σεβασμό των τωρινών ή μελλοντικών εραστών μας εκτιμώντας λανθασμένα την κατάσταση.
Πώς να εξασφαλίσετε ότι δεν θα σας συμβεί
Ποτέ μα ποτέ μη στέλνετε θυμωμένο, δακρύβρεχτο, απεγνωσμένο ή συναισθηματικό μήνυμα ύστερα από δύο ποτά και ποτέ μη στέλνετε μήνυμα σε κάποιον ύστερα από τρία ποτά (εκτός από τη μητέρα σας, τον καλύτερο σας φίλο και τον μακροχρόνιο δεσμό σας, και τότε; Μόνο για να ρυθμίσετε κάτι ή για να είστε εξαιρετικά καλοί).
Προσέξτε το χιούμορ και τα υπονοούμενα
Την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τόνο και με ένα σαρδόνιο σήκωμα του φρυδιού, εκείνη η πονηρή ατάκα για την καλόγρια και το προφυλακτικό μπορεί να κάνει τον άλλο να πέσει κάτω από τα γέλια. Δυστυχώς, οι περισσότερες αστείες ατάκες δεν μεταφέρονται σωστά στα μηνύματα και μόνο ένα μικρό κομμάτι τους επιβιώνει στα email. Αποφύγετε να γράφετε οτιδήποτε μπορεί να παρεξηγηθεί. Αυτοπροσώπως είναι εύκολο να καταλάβετε αν έχετε κατά λάθος προσβάλει κάποιον, και να το διορθώσετε πριν χειροτερέψουν τα πράγματα. Ένα ατυχές μήνυμα στο κινητό ή email μπορεί να ξεκινήσει μια άσχημη αλυσιδωτή αντίδραση. Αφήστε τα σημαντικά ζητήματα για όταν είστε μαζί.
Τυφλό ραντεβού μέσω email
Το φλερτ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άτομα που δεν έχετε γνωρίσει είναι απίστευτα γοητευτικό αλλά και πολύ ανόητο. Και ακριβώς γι΄ αυτό το κάνουμε όλοι. Ξεκινάτε να παίζετε λίγο με κάποιο πρόσωπο με το οποίο συνεργάζεστε αλλά δεν έχετε συναντήσει ποτέ, και την επομένη στιγμή είστε έτοιμοι να το συναντήσετε για πρώτη φορά και λιώνετε από προσμονή. Μερικές φορές η έλξη είναι ακαριαία. Το πιο συνηθισμένο όμως είναι και οι δυο να νιώσετε τεράστια απογοήτευση – αυτό που πήγαινε καλά στα λόγια δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας όταν συναντιέστε.  Τα προσεκτικά, ευγενικά ηλεκτρονικά μηνύματα αντικαθιστούν τα παιχνιδιάρικα που στέλνατε πριν, εξάλλου έχετε ήδη ξεκινήσει να ανταλλάσετε μηνύματα με εκείνο το καινούργιο πρόσωπο από το γραφείο του εξωτερικού με τη σέξι φωνή. Συνεχίστε λοιπόν, αλλά προσέξτε!!!
Αν καβγαδίσετε, μη στείλετε μήνυμα αλλά τηλεφωνήστε – η συζήτηση θα διορθώσει τα πράγματα γρηγορότερα.
Προειδοποίηση: τα μηνύματα μπορεί να είναι εθιστικά
Πολλοί άνθρωποι, κυρίως άνδρες, εκφράζουν ευκολότερα τα πραγματικά συναισθήματα τους μέσω τέτοιων μηνυμάτων γιατί έτσι δεν έρχονται αντιμέτωποι με τους άλλους. Επίσης οι άνδρες προτιμούν αυτό τον τύπο επικοινωνίας γιατί συχνά δεν έχουν τόση επαφή με τα συναισθήματα τους όση οι γυναίκες και έτσι οι αυθόρμητες, κατά πρόσωπο συζητήσεις για τη σχέση τους τους κάνουν να χάνουν τη μιλιά τους. Με το γραπτό λόγο έχουν χρόνο να σκεφτούν αυτό που πραγματικά θέλουν να πουν και πώς να το πουν. Όλα αυτά είναι καλά, αλλά είναι εύκολο να κρυφτούμε από πίσω τους. Η συμβουλή μου: χρησιμοποιήστε τα μηνύματα για να εμπλουτίσετε μια πραγματική σχέση, όχι ως υποκατάστατο.
Μην υποθέσετε ότι δεν του/ της αρέσετε 
Επειδή δεν απάντησε στο μήνυμα ή στο email σας. Τα κινητά χάνονται, κλέβονται και χαλάνε. Η τεχνολογία δεν είναι αλάνθαστη και δεν κουβαλούν όλοι το κινητό τους παντού, ούτε τσεκάρουν τα email τους ανά μία ώρα. Γι' αυτό λοιπόν, αν δεν απαντήσει αμέσως, μην υποθέσετε ότι τον/ την έχετε νευριάσει ή ότι δεν αισθάνεται όπως εσείς.
Προτείνουμε: Αφήστε πίσω σας μια εντύπωση διαρκείας
Κάνετε μια καλή είσοδο, μη χαλάσετε τις εντυπώσεις όταν φεύγετε προκαλώντας αναστάτωση για την αναχώρηση σας. Αν χαιρετάτε μεγαλόφωνα τους πάντες, θα δείξετε μεγάλη ανασφάλεια και απόγνωση για να σας συμπεριλάβουν στην παρέα την επόμενη φορά. Ότι και αν κάνετε, μην κοιτάξετε πίσω σας όταν φεύγετε. Αν οι άλλοι σας παρατηρούν την ώρα που αποχωρείτε, θα σας εκτιμήσουν περισσότερο αν δεν κοιτάξετε πίσω με αγωνία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top