0 comments

Ισχυρός σύμμαχος απέναντι στις ασθένειες αναδεικνύεται το σπανάκι

Αυγούστου 30, 2020
Spinach is a strong ally against diseases
Ισχυρός
σύμμαχος απέναντι στις ασθένειες  το σπανάκι.
Φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών, προϊόν της μάνας γης, το σπανάκι πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά για τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για τον οργανισμό. Οι βιταμίνες Α και Κ, το φυλλικό οξύ, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη C και οι  βιταμίνες του συμπλέγματος Β περιέχονται σε ένα μόνο φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι και υπερκαλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού για τις ουσίες αυτές.
Συνοδέψτε το με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, ακτινίδιο, πιπεριά για να ενισχύσετε την απορρόφηση του σιδήρου και ελαιόλαδο για την απορρόφηση της λουτεΐνης από τον οργανισμό και θωρακίστε την υγεία σας απέναντι σε διάφορους κινδύνους.
Προλαμβάνει σκελετικές παθήσεις και νευροεκφυλιστικές ασθένειες
Η βιταμίνη Κ που βρίσκεται σε αφθονία στο σπανάκι βοηθά τα οστά να αποθηκεύσουν το ασβέστιο, προσφέροντας προστασία απέναντι σε παθήσεις όπως η οστεοπόρωση ή αγγειακή ασβεστοποίηση, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο καταγμάτων. Ένα φλιτζάνι σπανάκι ημερησίως αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας σε βιταμίνη Κ, η οποία συνδέεται επίσης και με την αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η άνοια.
Προστατεύει την καρδιά και τα μάτια
Έρευνες του Πανεπιστημίου του Harvard έχουν επιβεβαιώσει την προστατευτική δράση του λαχανικού αυτού για την καρδιά, η οποία προκύπτει από τις διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Τα 13 και πλέον είδη φλαβονοειδών που εντοπίζονται στο σπανάκι έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θωρακίζουν τα αγγεία, προσφέροντας προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλες έρευνες έχουν διακρίνει τέσσερα πεπτίδια που περιέχονται σε αυτό το λαχανικό και συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Μια άλλη αντιοξειδωτική ουσία, η λουτεΐνη, καθώς και η βιταμίνη Ε που βρίσκονται σε αφθονία στο σπανάκι έχουν συνδεθεί από τους επιστήμονες με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη στις γυναίκες, καθώς και με τη μειωμένη στο μισό πιθανότητα πραγματοποίησης επέμβασης καταρράκτη στους άνδρες.
Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου
Φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, δύο τύποι αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχονται στο σπανάκι έχουν συνδεθεί, σύμφωνα με μελέτες, με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 40%, ενώ σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκαν οι προστατευτικές ιδιότητες του σπανακιού απέναντι στον καρκίνο του οισοφάγου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top