0 comments

Καλοκαιρινά φρούτα που είναι απαραίτητα για την υγεία

Αυγούστου 19, 2020
Καλοκαιρινά φρούτα που είναι
απαραίτητα για την υγεία

Το καλοκαίρι τα φρούτα υπάρχουν σε αφθονία, μια πανδαισία χρωμάτων, που δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς.
Αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ομάδες τροφίμων για την υγεία μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι πρέπει ημερησίως να καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.
Καρπούζι
Ο βασιλιάς του καλοκαιριού. 
Περιέχει λίγες θερμίδες, και είναι απόλυτα αποτοξινωτικό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α και  βιταμίνη Β6. Επίσης, περιέχει λυκοπένιο, και citrolline που δρουν κατά του καρκίνου, και προστατεύουν το ανοσοποιητικό.
Πεπόνι
Περιέχει βιταμίνες Α, C, Β1 (θειαμίνη), νιασίνη και B6, ενώ είναι καλή πηγή καλίου. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και την χοληστερίνη. Διαθέτει αντιθρομβωτικές, αντιπηκτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Βερίκοκα
Πλούσιο σε βιταμίνη Α και καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Β1, βιταμίνης Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Περιέχουν σίδηρο και αντιμετωπίζουν την αναιμία.
Ροδάκινο
Περιέχει βιταμίνες C, βιταμίνης E, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Βοηθά στην δυσκοιλιότητα, σε διάφορες μορφές καρκίνου, μειώνουν την LDL κακή χοληστερόλη, και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Σύκο
Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο. Συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, στην διατήρηση της οστικής πυκνότητας, περιέχει βιταμίνη Α αλλά και αρκετά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, και βοηθά στην υγεία των οστών μας και στην καθυστέρηση της οστεοπόρωσης.
Σταφύλια
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο. Γεμάτο πολυφαινόλες, που ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους. Κάνουν ισχυρή αποτοξίνωση, μειώνουν την χοληστερίνη και προφυλάσσουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.
Κεράσια
Τα κεράσια είναι καλή πηγή σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, Β αλλά και σε ιχνοστοιχεία, όπως το κάλιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο χαλκός. Επιπλέον, μειώνουν την χοληστερίνη και δρουν κατά του καρκίνου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top