0 comments

Αυτοεξέταση όρχεων

Ιουνίου 03, 2018
testicular self-examination
Σχηματική παράσταση αυτοεξέτασης όρχεων
Οι άνδρες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες εντοπίσεως ενός όγκου με την τακτική αυτοεξέταση των όρχεων. 
Η αυτοεξέταση των όρχεων πρέπει να γίνεται μια φορά το μήνα μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή ντους.
Η θερμότητα χαλαρώνει το δέρμα τους και διευκολύνει στον εντοπισμό κάτι ασυνήθιστου στην περιοχή. Αυτή η διαδικασία είναι απλή και χρειάζεται μόνον λίγα λεπτά. 
Σταθείτε γυμνός εμπρός από ένα καθρέφτη. Ψάξτε για κάποια διόγκωση στο δέρμα του όσχεου. 
Εξετάστε κάθε όρχι με μαλακές κινήσεις και με τα δύο χέρια. Ο δείκτης και ο μέσος δάκτυλος πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από τον όρχι, ενώ ο αντίχειρας στο επάνω μέρος του. Γυρίστε τον όρχι απαλά μεταξύ των δεικτών και των αντιχείρων. Ο ένας όρχις μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τον άλλο.
Βρείτε την επιδιδυμίτιδα (ένα όργανο που μοιάζει με σχοινί και βρίσκεται στην κορυφή και προς τα πίσω από τον όρχι, όπου αποθηκεύεται και μεταφέρεται το σπέρμα). Προσοχή, μην μπερδεύεται την επιδιδυμίδα με κάποια μη φυσιολογική μάζα.
Αναζητείστε μια μικρή μάζα, περίπου στο μέγεθος ενός μικρού φασολιού, στην πρόσθια ή στην πλευρική επιφάνεια του όρχεως. Αυτές οι μάζες είναι συνήθως ανώδυνες στην ψηλάφηση. 
Αν βρείτε κάποιο ογκίδιο, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας. Το ογκίδιο μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονή και ο γιατρός θα καθορίσει τη σχετική θεραπεία. Αν το ογκίδιο δεν είναι φλεγμονή πιθανόν να είναι καρκίνος. 
Θυμηθείτε ότι ο καρκίνος των όρχεων θεραπεύεται σε μεγάλο ποσοστό, ιδίως αν αντιμετωπισθεί έγκαιρα. 
Ο καρκίνος των όρχεων εμφανίζεται σχεδόν πάντοτε σε έναν μόνο όρχι και ο άλλος όρχις μπορεί να καλύψει πλήρως τη σεξουαλική δραστηριότητα.
Η αυτοεξέταση των όρχεων, αν γίνεται τακτικά, αποτελεί πολύ υγιεινή συνήθεια αλλά δεν υποκαθιστά την εξέταση του γιατρού.
Ο γιατρός σας πρέπει να εξετάζει τους όρχεις σας στα πλαίσια του τσεκ απ (Check Up). Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το γιατρό σας, να σας δείξει τον τρόπο αυτοεξέτασης όρχεων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top