0 comments

Καρκίνος του πέους

Μαρτίου 01, 2018
penis cancer
Καρκίνος του πέους
Ο καρκίνος του πέους αποτελεί το 1% όλων των καρκινωμάτων του ανθρώπου και το 4% των καρκινωμάτων στους άνδρες. Η συχνότητα της νόσου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή ανά τον κόσμο. 
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι γνωστοί παράγοντες που προκαλούν τη νόσο, από στατιστική όμως πλευρά γνωρίζουμε, ότι η συχνότητα της ασθένειας αυξάνεται στα ηλικιωμένα άτομα και είναι πολύ χαμηλή στους πληθυσμούς που κατά κανόνα εφαρμόζεται η περιτομή. 
Συμπτώματα
Η παρουσία εξέλκωσης στο πέος που δεν εξαφανίζεται, η λευκοπλακία, η τοπική διόγκωση του οργάνου, η εκροή υγρού ή αίματος, η φίμωση, η διόγκωση βουβωνικών λεμφαδένων, ο πόνος πολλές φορές είναι τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. 
Διάγνωση
Η διάγνωση με απλή κλινική εξέταση είναι σχετικά εύκολη. Η τελική διάγνωση γίνεται με κυτταρολογική εξέταση και βιοψία της ύποπτης περιοχής. 
Θεραπεία
Η θεραπεία εκλογής είναι η χειρουργική αφαίρεση της περιοχής της βλάβης. Συνήθως οι βλάβες που αφαιρούνται χειρουργικά όταν η νόσος βρίσκεται σε αρχικά στάδια, δεν υποτροπιάζουν και η ίαση είναι πλήρης. 
Η χημειοθεραπεία φυλάσσεται για τα προχωρημένα στάδια της νόσου, ή σε συνδυασμό με τη χειρουργική θεραπεία. 
Η ακτινοβολία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τοπικών προβλημάτων της νόσου. 
Πρόληψη
Τακτικός ιατρικός έλεγχος και βιοψία κάθε ύποπτης βλάβης. 
Περιτομή των αγοριών μικρής ηλικίας, καθώς και σε άτομα, που έχουν φίμωση ή εκροή υγρών. 
Διάβασε επίσης: Καρκίνος των όρχεων και Πέος, οδηγός γνωριμίας χωρίς προβλήματα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top