0 comments

Δέρμα και ψυχική διάθεση

Νοεμβρίου 28, 2018

skin and mood
Δέρμα και ψυχική διάθεση
Το ότι το δέρμα είναι ο καθρέφτης της ψυχής έχει σωστά αναχθεί σε παροιμία. Όπως η καλή υγεία και η αρρώστια αντικατοπρίζονται στην όψη του δέρματος, έτσι και ψυχικά ή ψυχολογικά προβλήματα μπορούν να καταγραφούν στην εξωτερική μας εμφάνιση. Στους περισσότερους ανθρώπους, οι ψυχικές εντάσεις ζωγραφίζονται λίγο πολύ πάνω στο δέρμα. Η κυκλοφορία του αίματος δυναμώνει όταν θυμώνουμε, ντρεπόμαστε ή είμαστε αναστατωμένοι. Γι΄αυτό κοκκινίζουμε ή έχουμε κόκκινα σμήγματα από την ένταση. Άλλοι χλωμιάζουν από οργή ή φόβο. Αυτά όμως είναι τα πλέον αβλαβή συμπτώματα που εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο ήρθαν.
Προβλήματα όμως που διαρκούν περισσότερο μπορούν να επιφέρουν βαθύτερες αλλαγές στην ορμονική ισορροπία. Αν κάποιος ήδη έχει τάση προς ανωμαλίες και σπυράκια στο δέρμα, τα ψυχικά προβλήματα εμφανίζονται με ακόμη πιο αυξημένη ακμή. Σε περίπτωση εγγενούς τάσης προς δερματοπάθεια όπως η νευροδερμίτιδα – στην οποία το δέρμα αντιδρά στο παραμικρό με έντονο ερεθισμό – κάθε μορφή άγχους μπορεί δυνητικά να προκαλέσει πλήρη εκδήλωση της ασθένειας. Επίσης και σε άτομα που πάσχουν από ψωρίαση κάτι που προκαλεί ψυχική πίεση, χειροτερεύει την εκδήλωση των συμπτωμάτων στο δέρμα.
Μια πιο ισορροπημένη ψυχική διάθεση φέρνει σχεδόν πάντα καλυτέρευση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αλλά όχι χωρίς κόπο. Η αυτογενής χαλάρωση ή η προοδευτική χαλάρωση ή η Γιόγκα είναι καλές λύσεις. 
Η ψυχοθεραπεία μπορεί επίσης να προσφέρει πολλά. 
Όταν νιώθουμε καλά, συνήθως αυτό φαίνεται στο δέρμα μας και αντίστροφα. 
Προβλήματα με το δέρμα μπορεί να μας προκαλέσουν στενοχώρια. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top