0 comments

Δέρμα και άθληση

Αυγούστου 19, 2018
skin-and-sport
Δέρμα και άθληση
athlitiatriki, ygeiaonline, pathiseis, astheneies,
Βασικά η άθληση κάνει καλό στο δέρμα, και εκτός από την κυκλοφορία, το δέρμα ωφελείται ιδίως από αθλήματα που λαβαίνουν χώρα έξω, στη φύση. 
Το τρέξιμο στο δάσος ή πάρκα νωρίς το πρωί κάνει θαύματα στην όψη της επιδερμίδας.
Μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε αθλούμενοι για παράδειγμα αν γραφτούμε σ΄ έναν αθλητικό σύλλογο ή σε μια τάξη γυμναστικής. Οπωσδήποτε η έντονη άθληση οδηγεί σε αυξημένη εφίδρωση του σώματος. Αυτό δεν είναι κακό, μπορεί όμως να προκαλέσει ερεθισμό στο ξηρό δέρμα. Κάθε σύγχρονος άνθρωπος με ευαίσθητο δέρμα γνωρίζει το κάψιμο και την φαγούρα μετά από έντονη εφίδρωση. 
Τα άτομα που αθλούνται έντονα, κάνουν ντους αναγκαστικά συχνότερα - κάτι ιδιαίτερα επίπονο για το κανονικό ή ευαίσθητο δέρμα, γιατί έτσι αφαιρούνται πολλές λιπαρές ουσίες. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όταν αθλούμαστε, πρέπει να θυμόμαστε ότι λίπος χάνει έτσι και το δέρμα μας: μετά το ντους πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε ένα λιπαρό ενυδατικό γαλάκτωμα.
Για το λιπαρό δέρμα και την ακμή όμως, τα σπορ που προκαλούν ιδρώτα αποβαίνουν έμμεσα ωφέλιμα χάρη στο μπάνιο που επακολουθεί. Ιδιαίτερα το κολύμπι απομακρύνει το περιττό λίπος από το δέρμα, ξεπλένει τους πόρους και μειώνει την ποσότητα των βακτηριδίων. 
Η επιλογή του κατάλληλου αθλήματος ανάλογα με τον ατομικό τύπο δέρματος έχει ως αποτέλεσμα ωραίο, υγιές δέρμα. 
Βασικά η κίνηση ωφελεί το δέρμα, όμως πόσο ωραίο και υγειές θα δείχνει, εξαρτάται από την επιλογή του αθλήματος.
Έτσι για το κανονικό και μικτό δέρμα κατάλληλο είναι όλα τα αθλήματα που μας αρέσουν – δεν θα πρέπει όμως το ντους που θα κάνουμε μετά να διαρκεί πολύ. 
Κατάλληλα αθλήματα για άτομα με ξηρή επιδερμίδα είναι αυτά που δεν συνεπάγονται έντονη εφίδρωση, λιγότερο κατάλληλο είναι το κολύμπι (δεν βλάπτει βέβαια να δοκιμάσουμε). Τα άτομα αυτά πρέπει μετά από ένα σύντομο, όχι πολύ ζεστό μπάνιο να αλειφτούν σχολαστικά με κρέμα. 
Για άτομα με λιπαρό δέρμα ενδείκνυται το κολύμπι, η υδατοσφαίριση και τα συναφή. Μετά το σπορ πρέπει να κάνουν ντους και να πλένονται πολύ καλά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top