0 comments

Ανοίγματα με exercise wheel ή διπλών ροκανισμάτων

Αυγούστου 21, 2017
Exercises with exercise wheel
Ανοίγματα με exercise wheel
Και οι δυο ασκήσεις δουλεύουν την κοιλιακή χώρα, όμως ποια είναι η καλύτερη για την ανάπτυξη του άνω μέρους των κοιλιακών;
Ανοίγματα με exercise wheel
Όλο και πιο πολλοί χρησιμοποιούν αυτό το έξυπνο τέχνασμα σε συνεχή βάση, περισσότερο από ποτέ. Η αλήθεια είναι πως δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να νιώσετε τις επιδράσεις ενός τόσο απλού οργάνου γυμναστικής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα χέρια σας, οι ώμοι σας και η μέση σας μπαίνουν στην «μάχη» από την πρώτη κιόλας επανάληψη. Το exercise wheel είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα πρέπει να προσθέσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα εκγύμνασης των κοιλιακών σας. Ένα από τα βασικά στοιχεία, είναι να διατηρείτε τα χέρια σας όσο πιο τεντωμένα γίνεται και να προσπαθείτε να αποφεύγετε να υπερεκτείνετε τον σβέρκο σας όταν κινείστε προς τα κάτω. Μ΄άλλα λόγια, μην προσπαθείτε να κοιτάζετε προς τα πάνω όταν ο κορμός σας πλησιάζει στο πάτωμα. Κρατήστε το κεφάλι σας σε ουδέτερη στάση και τα μάτια σας εστιασμένα στο πάτωμα. Έτσι, θα προστατέψετε την σπονδυλική σας στήλη, κατά τη διάρκεια του κάθε σετ. 
Διπλό ροκάνισμα
Είναι μια από τις πιο εύκολες κινήσεις που γίνονται με την χρήση του σωματικού βάρους. Το διπλό ροκάνισμα είναι μια άσκηση κοιλιακών που εκτελείται καλύτερα όταν τελειώσετε την προπόνησή σας, ειδικά μετά από μεγάλες, σύνθετες ασκήσεις, στις οποίες η ενδο-κοιλιακή σταθερότητα είναι κρίσιμη για την απόδοση αλλά και την ασφάλεια. Υπάρχουν λίγες κινήσεις για τους κοιλιακούς, που θα κουράσουν την κοιλιακή σας χώρα με μεγαλύτερη ταχύτητα και επιτυχία από το διπλό ροκάνισμα. Για να κάνετε την κίνηση αυτή όσο πιο δύσκολη γίνεται, εκτείνατε τα πόδια σας και τα χέρια σας, όσο πιο μακριά γίνεται το ένα από το άλλο, κατά το ξεκίνημα της κάθε επανάληψης. Κρατήστε τα πόδια σας μερικά εκατοστά μακριά από το πάτωμα όταν ισιώνετε, διότι το βάρος τους δίνει σημαντική αντίσταση. Όταν κάνετε ροκανίσματα, δημιουργήστε τέτοιο ρυθμό ώστε οι αγκώνες σας να ακουμπάνε τα γόνατά σας στην θέση ροκανίσματος. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε κάποιο βάρος, μην θέσετε κάποιον αριθμό ροκανισμάτων, αλλά συνεχίστε την άσκηση μέχρι τελικής πτώσεως. 
Double folding
Διπλό ροκάνισμα
Συμπέρασμα- Πλεονεκτήματα
Δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα εδώ. Το διπλό ροκάνισμα είναι βίαιο σίγουρα, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τόσο τους άνω όσο και τους κάτω κοιλιακούς σας. Από την άλλη, όποιος δοκίμασε ανοίγματα με το exercise wheel ή ακόμα και ανοίγματα με την ειδική μπάλα για κοιλιακούς, γνωρίζει πως μετά από μόλις λίγες επαναλήψεις, θα έχει εξουθενωθεί τελείως. Όμως ο νικητής είναι το διπλό ροκάνισμα, που στοχεύει τους άνω κοιλιακούς. Ο λόγος: Στην εκγύμναση των κοιλιακών, άσχετα από την κίνηση, δεν μπορείτε να απομονώσετε τελείως κανένα μέρος τους, αλλά μπορείτε να εμπλέξετε το ένα σημείο μετά το άλλο, από την μία κίνηση στην επόμενη. Αναφορικά στους άνω κοιλιακούς, θα πρέπει να κάνετε κάμψη προς τα εμπρός (φέρνοντας τον κορμό σας προς τα πόδια σας), προκειμένου να ενεργοποιηθούν πλήρως. Όταν όμως χρησιμοποιείτε το exercise wheel, δεν προκύπτει κάποια κάμψη ή διάταση. Γι αυτό και το ab wheel επικρατεί ως άσκηση για τον εσωτερικό κορμό (δηλαδή τον εγκάρσιο κοιλιακό μυ), παρά για τους άνω, τους κάτω ή τους λοξούς κοιλιακούς. Το κλειδί στο ab wheel είναι η εκπνοή, όπου είστε αναγκασμένοι να ρουφάτε τον αφαλό σας όσο πιο σφιχτά γίνεται. Επομένως, ενώ και οι δυο ασκήσεις είναι εξαιρετικές, το διπλό ροκάνισμα παίρνει τα πρωτεία, όταν πρόκειται για την ομάδα των 6 βασικών κοιλιακών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top