0 comments

Τι μας προσφέρουν τα εμβόλια

Αυγούστου 21, 2017
ti-mas-prosferoun-ta-emvolia
Άραγε η επιστήμη κατόρθωσε
να ξεγελάσει τη φύση!!!
Οι περισσότερες αρρώστιες προκαλούνται από μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο περιβάλλον όπως είναι τα μικρόβια και οι ιοί ή από τον τρόπο που ζει ο άνθρωπος. 
Οι χειρότερες απ’ όλες τις αρρώστιες είναι αυτές που προκαλεί ο ίδιος ο άνθρωπος στον εαυτό του ζώντας ανθυγιεινά. Είναι αρρώστιες που σκοτώνουν πρόωρα τον άνθρωπο η προκαλούν σοβαρές βλάβες ώστε να κάνουν τη ζωή του δύσκολη και συχνά οδυνηρή. 
Οι πιο σημαντικές ανθυγιεινές συνήθειες είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, δηλαδή η εγκατάλειψη του σώματος μας σε αδράνεια, η ριψοκίνδυνη οδική συμπεριφορά και το άγχος. Οι θάνατοι και οι αναπηρίες που προκαλούν οι ανθυγιεινές συνήθειες είναι εκατό φορές περισσότεροι απ’ αυτούς που προκαλούν τα μικρόβια και οι ιοί. 
Με τους εμβολιασμούς σήμερα μπορούν να προληφθούν πολλές αρρώστιες που παλαιότερα σκότωναν εκατομμύρια παιδιά. Αρρώστιες που προλαμβάνονται είναι η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκκύτης, η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η παρωτίτιδα (μαγουλάδες), η ηπατίτιδα, η ανεμοβλογιά, η γρίπη και η φυματίωση. 
Με τα εμβόλια η επιστήμη κατόρθωσε να ξεγελάσει τη φύση προς όφελος του ανθρώπινου οργανισμοί. Όταν αρρωσταίνουμε πραγματικά από τα μικρόβια ή τους ιούς που προκαλούν τις αρρώστιες που αναφέραμε, ο οργανισμός μας παράγει αμυντικές ουσίες, τα αντισώματα. Αν τα αντισώματα παραχθούν γρήγορα και είναι άφθονα τότε ο εχθρός – μικρόβια ή ιός – νικιέται, ο άρρωστος γίνεται καλά και αποκτά ανοσία. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν ν’ αρρωστήσει άλλη φορά από την ίδια αρρώστια μια και υπάρχουν μέσα στον οργανισμό τα αντισώματα, οι αμυντικές ουσίες, που εύκολα τώρα πια νικούν τον εχθρό – μικρόβια ή ιό- κάθε φορά που επιχειρεί να εισβάλει στον οργανισμό μας. 
Μερικές όμως φορές, την πρώτη φορά που αρρωσταίνουμε από ένα απ’ αυτά τα μικρόβια και ιούς, που δεν έχουμε ακόμη αναπτύξει αντισώματα, αν ο οργανισμός είναι αδύνατος, τότε το αμυντικό του σύστημα νικιέται από τον εισβολέα, η μάχη χάνεται και ο άρρωστος πεθαίνει. 
Αυτήν ακριβώς την περίπτωση αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία ο εμβολιασμός. Η επιστήμη κατόρθωσε να παρασκευάσει εμβόλια που περιέχουν ουσίες από μικρόβια και ιούς που ενώ δεν βλάπτουν καθόλου τον εμβολιαζόμενο, ξεγελούν τον ανθρώπινο οργανισμό, που νομίζει ότι μπήκε μέσα του ο πραγματικός εχθρός. Αμέσως αρχίζει να παράγει αντισώματα κατά του υποθετικού μικροβίου η ιού, τα οποία διατηρούνται για όλη τη ζωή αν το εμβόλιο επαναλαμβάνεται όσες φορές χρειάζεται, πράγμα που γνωρίζουν οι γιατροί αλλά και οι γονείς μια και αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας που έχει κάθε παιδί. 
Έτσι, στην περίπτωση που εισβάλλει μικρόβιο ή ιός κατά του οποίου ο άνθρωπος είναι εμβολιασμένος, δηλαδή έχει ειδικά αντισώματα, τότε η μάχη είναι κερδισμένη 100%. Τα αντισώματα σκοτώνουν σε κάθε περίπτωση τον εισβολέα χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος παραμένει απολύτως υγιής. Δηλαδή, όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά αποφεύγει και την ταλαιπωρία της αρρώστιας, πυρετό, πόνο, δίαιτα, παραμονή στο κρεββάτι, απουσίες από την εργασία- σχολείο και ενδεχομένως επιπλοκές που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας για όλη τη ζωή, π.χ. η πολιομυελίτιδα προκαλεί παραλύσεις, η ιλαρά, βλάβες στον εγκέφαλο και λίγο πολύ, όλες οι αρρώστιες που αποφεύγουμε με τους εμβολιασμούς έχουν τις επιπλοκές τους.
Με τους εμβολιασμούς σώζονται δεκάδες εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. Στη Ελλάδα οι εμβολιασμοί γίνονται με εξαιρετική επιτυχία, γι’ αυτό και οι αρρώστιες που προαναφέραμε έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. 
Είναι καθήκον των γιατρών, των γονιών αλλά και των παιδιών να συζητούν για θέματα υγείας και να φροντίζουν να μη παραλείπεται κανένα εμβόλιο και καμία από τις επαναληπτικές δόσεις, που για ορισμένα εμβόλια πρέπει να γίνονται κάθε 10 χρόνια για όλη τη ζωή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top