0 comments

Μιλώντας με τα μάτια σ' ένα ραντεβού

Αυγούστου 26, 2018
Talking-to-an-erotic-appointment
Μιλώντας με τα μάτια
Χρησιμοποιούμε τα μάτια μας για να εκτιμήσουμε μια κατάσταση και να εκφραστούμε για να καταλάβουμε πώς σκέφτεται ο άλλος και να αποκαλύψουμε τα συναισθήματά μας. 
Ο ρόλος που παίζουν τα μάτια είναι τεράστιος.
Λέμε «μάτια μου» για να εκφράσουμε την αγάπη μας, και δικαιολογημένα: η οπτική επαφή θα καθορίσει αν θα ερωτευτούμε ένα άτομο ή όχι. Όσο πιο πολύ μας αρέσει κάποιος τόσο πιο πολύ τον κοιτάζουμε στα μάτια, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να εκκρίνει ο εγκέφαλός μας φαινυλαιθυλαμίνη–μια ουσία που απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε.
Στο φλερτ, το κόλπο είναι να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα χωρίς να κοιτάζουμε επίμονα.
Όσο πιο πολλή φαινυλαιθυλαμίνη ρέει στο σύστημά σας τόσο πιο πιθανό είναι να ερωτευτείτε κάποιον. Το να καρφώσετε το βλέμμα σας στο βλέμμα του άλλου, όπου ασυναίσθητα διαβάζουμε τη διαστολή της κόρης του ματιού (οι βαθιές μαύρες λίμνες σημαίνουν ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ οι μικρές κόρες μας φέρνουν σε αμηχανία), δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να σας ερωτευτούν. Δοκιμάστε κάποια ή όλα από αυτά που σας προτείνουμε.
Μεγάλα μάτια
Αν τραβήξουμε τα βλέφαρα μας προς τα πίσω, τα μάτια μας θα φαίνονται μεγαλύτερα και θα αποκτήσουμε βλέμμα που δείχνει αθώα προσήλωση. Τα μικρά ζώα και τα μωρά έχουν μεγάλα μάτια σε σχέση με το πρόσωπό τους και συνήθως νιώθουμε απέναντι τους τρυφερότητα και ανάγκη να τα προστατέψουμε. 
Ως ενήλικοι νιώθουμε εξίσου προστατευτικά απέναντι σε κάποιον με μεγάλα μάτια. Και τα δύο φύλα μπορούν να διευρύνουν τα μάτια τους και να υιοθετήσουν το βλέμμα «φρόντισε με».    
Γελαστά μάτια
Σκεφτείτε κάτι που σας κάνει χαρούμενους και τα μάτια σας θα λάμψουν και θα ζωηρέψουν. Αντί να χαμογελάτε συνεχώς στον πιθανό σύντροφό σας σχηματίζοντας πλατύ χαμόγελο με τα χείλη σας, χαμογελάστε με τα μάτια. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε τα μάτια μας για να στέλνουμε μηνύματα, τόσο πιο μεγάλη ανταπόκριση έχουμε από τους άλλους.
Όσο πιο πολύ διαστέλλεται η κόρη του ματιού τόσο πιο μεγάλος ο έρωτας.
Αεικίνητα μάτια
Το «κάρφωμα»- ύστερα από μια σύντομη αξιολόγηση- από έναν κολλιτσίδα σε ένα μπαρ είναι πολύ ενοχλητικό. Η περιπλάνηση όμως της λάγνας ματιάς του αντικείμενου του πόθου σας σε όλο σας το κορμί σε ένα ηθελημένο αλλά γοητευτικό οπτικό ταξίδι είναι άλλο πράγμα. Από τη στιγμή που γίνεται σαφές ότι και οι δύο θέλετε κάτι παραπάνω από μια φιλία, μπορείτε να αφήσετε τα μάτια σας να περιπλανώνται ελεύθερα. 
Τραβήξτε την προσοχή στα μάτια σας
Τα μάτια παρακολουθούν αντικείμενα που κινούνται, γι΄ αυτό χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα ή ένα στυλό για να οδηγήσετε το βλέμμα του αλλού στο δικό σας. Μόλις σας κοιτάξει, κρατήστε τα μάτια σας καρφωμένα στα δικά του για πέντε δευτερόλεπτα. 
Λάγνα μάτια
Θυμηθείτε τη Μέριλιν Μονρόε- τα χαμηλωμένα βλέφαρα, τα ανασηκωμένα φρύδια και το μισάνοιχτο στόμα της. Μιμούνταν επιτυχημένα την έκφραση που παίρνουν οι άνθρωποι πριν από τον οργασμό. Αν το κάνετε, υπαινίσσεστε τι θα συμβεί αργότερα. 
Γιατί έχουν επιτυχία τα δείπνα με κεριά
Οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται όταν κοιτάζουμε κάτι που μας αρέσει ή αγαπάμε – κατά συνέπεια, γοητευόμαστε ενστικτωδώς από τις μεγάλες κόρες. Οι Ιταλίδες του 18ου αιώνα έβαζαν μικρές σταγόνες μπελαντόνα (εκχύλισμα από το θανατηφόρο φυτό στρύχνος) στα μάτια τους για να κάνουν τις κόρες των ματιών τους να μεγαλώσουν. Ευτυχώς, υπάρχουν και λιγότερο δραστικά μέσα τα οποία εξίσου αποτελεσματικά. Ένα ωραίο παλαιομοδίτικο δείπνο με κεριά δεν απαλύνει απλώς τις γραμμές του προσώπου μας βελτιώνοντας την όψη μας, αλλά ενισχύει και τη διαστολή της κόρης των ματιών μας. Όσο χαμηλότερος ο φωτισμός τόσο μεγαλύτερη η διαστολή. 
Μπορούμε να μετρήσουμε τον έρωτα επιστημονικά;
Ο ψυχολόγος Ζικ Ρούμπιν διαπίστωσε ότι τα ερωτευμένα ζευγάρια, όταν μιλούν, κοιτάζονται στα μάτια το 75% του χρόνου τους. Σε μια κοινή συζήτηση κοιτάζουμε τον άλλον 30-60% του χρόνου. Χρησιμοποιήστε αυτή την πληροφορία για να αυξήσετε τις πιθανότητες σας να σας ερωτευτεί ο άλλος κοιτάζοντας τον το 75% του χρόνου που είστε μαζί. Ο εγκέφαλος συνειδητοποιεί ότι την τελευταία φορά που κάποιος κοίταζε τόσο πολύ υπήρχε έρωτας, έτσι θεωρεί ότι σας έχει ερωτευτεί και εσάς. 
Τέλος αναζητήστε αυτά τα σημάδια:
Λαμπερά, υγρά μάτια: Το άτομο είναι χαρούμενο και μπορεί να είναι ερωτευμένο. Όταν είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, αυξάνεται ελαφρώς η παραγωγή δακρύων. Αυτό δίνει λάμψη στην επιφάνεια του ματιού. 
Γρήγορο βλεφάρισμα: Ο κανονικός ρυθμός βλεφαρίσματος είναι 15-20 βλεφαρίσματα το λεπτό, οι γυναίκες βλεφαρίζουν περισσότερο από τους άνδρες, μπορεί όμως να αυξηθεί τέσσερις με πέντε φορές όταν νιώθουμε πιεσμένοι. Βλεφαρίζουμε περισσότερο όταν είμαστε κουρασμένοι, αγχωμένοι ή χαρούμενοι. 
Παρατήρηση του προσώπου: Όταν μας αρέσει κάποιος, παρατηρούμε τις εκφράσεις του προσώπου του για να βεβαιωθούμε ότι είναι χαρούμενος. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top