0 comments

Γνωρίζετε ποιοι είναι οι «σαμποτέρ» της στύσης σας;

Αυγούστου 23, 2018
you-know-who-are-your-saboteur-of-erection
Πώς θα λύσετε τα προβλήματα στύσης
Πολλά φάρμακα μπορούν να «σκοτώσουν» μια στύση κι αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι άνδρες. Δεν είναι, όμως, οι μόνοι παράγοντες που μπορούν να σάς δημιουργήσουν πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα.
Στη ζωή ενός άνδρα υπάρχουν πολύ περισσότερες «παγίδες» από μια θεραπευτική αγωγή για κάποια ιατρική κατάσταση που μπορεί, είτε να του στερήσουν την επιθυμία για σεξ, είτε να μη του επιτρέψουν να έχει  καλές επιδόσεις στο κρεβάτι.
Δείτε ποιες είναι οι «παγίδες» γιατί όσο πιο νωρίς τις εντοπίσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις αντιμετωπίσετε:
Κατάθλιψη
O εγκέφαλος συχνά παραβλέπεται ως ερωτογενής ζώνη. Η σεξουαλική διέγερση, όμως, ξεκινά από το κεφάλι και παίρνει το δρόμο προς το υπόλοιπο σώμα. Η κατάθλιψη μπορεί να επιβραδύνει την επιθυμία σας και να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, μπορεί να καταστείλουν την σεξουαλική λειτουργία και να κάνουν δύσκολη τη στύση, ενώ μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση και στον οργασμό σας.
Αλκοόλ
Θα μπορούσαν μερικά ποτά να σας δημιουργήσουν καλύτερη διάθεση για το σεξ, αλλά προσέξτε, αν το παρακάνετε με το αλκοόλ θα είναι δύσκολο για εσάς να ολοκληρώσετε τη σεξουαλική πράξη. Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη στύση, με τα αποτελέσματα βεβαίως να είναι συνήθως προσωρινά. Αλλά η στιγμή θα έχει χαθεί. Τα καλά νέα είναι ότι η μέτρια κατανάλωση, δηλαδή ένα με δύο ποτά την ημέρα, μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Και οι κίνδυνοι αυτοί είναι παρόμοιοι με τους κινδύνους της στυτικής δυσλειτουργίας.
Φάρμακα
Το περιεχόμενο του ντουλαπιού που φυλάτε τα φάρμακά σας θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοσή σας στην κρεβατοκάμαρα. Ένας μακρύς κατάλογος κοινών φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμάκων της πίεσης του αίματος, φαρμάκων για τον ύπνο, καθώς και αντικαταθλιπτικών. Εννοείται πως ναρκωτικές ουσίες όπως κοκαΐνη, μαριχουάνα και αμφεταμίνες μπορούν μακροχρόνια να προκαλέσουν τεράστια σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες.
Στρες
Δεν είναι εύκολο να έχει κανείς διάθεση για σεξ όταν είναι συντετριμμένος από τις ευθύνες στη δουλειά και στο σπίτι. Το στρες είναι το μεγάλο τίμημα για πολλά διαφορετικά προβλήματα του σώματός σας και το πέος σας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ασχοληθείτε με το άγχος, κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής που να προωθούν την ευελιξία και τη χαλάρωση, όπως τακτική άσκηση και ποιοτικός ύπνος και αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια όταν χρειάζεται.
Θυμός
Ο θυμός μπορεί να κάνει το αίμα να κυκλοφορεί πιο έντονα στο πρόσωπό σας, αλλά δεν θα κάνει το ίδιο στο κομμάτι της ανατομίας σας που χρειάζεστε για να κάνετε σεξ. Δεν είναι εύκολο να αισθάνεστε ρομαντικά συναισθήματα όταν ο θυμός σας μαίνεται, είτε αφορά το ερωτικό σας ταίρι, είτε όχι. Ο θυμός που δεν εκφράζεται ή ο θυμός που απευθύνεται σε λάθος άτομο, μπορεί να συμβάλλει σε προβλήματα απόδοσης στην κρεβατοκάμαρα.
Ανησυχία
Η ανησυχία ότι δεν θα μπορέσετε να σταθείτε αξιοπρεπώς στο κρεβάτι μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά σας. Η ανησυχία από άλλους τομείς της ζωής σας μπορεί επίσης να βρει έκφραση στην κρεβατοκάμαρα και να σας κάνει να φοβάστε και να αποφύγετε την οικειότητα με το ταίρι σας. Μπαίνετε έτσι σε έναν φαύλο κύκλο που βάζει σε μεγάλη δοκιμασία την σεξουαλική σας ζωή και κατ’ επέκταση τη σχέση σας.
Τα επιπλέον κιλά που αρχίζουν να συσσωρεύονται κατά τη μέση ηλικία μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας απόδοση και να μειώσουν την αυτοεκτίμησή σας. Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης που είναι μια ορμόνη ιδιαίτερα σημαντική για τη σεξουαλική επιθυμία και την στύση. Το υπερβολικό βάρος συνδέεται, επίσης, με υψηλή αρτηριακή πίεση και σκλήρυνση των αρτηριών που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στο πέος.
Αυτό-εικόνα
Όταν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη, είναι εύκολο να υποθέσετε ότι η θέα δεν θα αρέσει ούτε στο ερωτικό σας ταίρι. Μια αρνητική εικόνα του εαυτού μας μπορεί να μας κάνει να ανησυχήσουμε όχι μόνο για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και για το πώς θα τα πάμε στο κρεβάτι. Αυτό το άγχος των επιδόσεων μπορεί να σας κάνει πάρα πολύ ανήσυχους, ακόμα και για να προσπαθήσετε να κάνετε σεξ.
Χαμηλή λίμπιντο
Η χαμηλή λίμπιντο δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά πολλοί από τους ίδιους παράγοντες που εμποδίζουν τη στύση μπορεί επίσης να μετριάσουν το ενδιαφέρον σας για το σεξ. Χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και ορισμένα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή σας. Όταν όλες αυτές οι ανησυχίες συνδεθούν με το σεξ, τότε το ενδιαφέρον σας γι’ αυτό μπορεί να κάνει πραγματική βουτιά.
Πολλές διαφορετικές συνθήκες για την υγεία μπορεί να επηρεάσουν τα νεύρα, τους μύες ή τη ροή του αίματος που χρειάζονται για να έχει κανείς στύση. Ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η σκλήρυνση των αρτηριών, τα τραύματα της σπονδυλικής στήλης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορούν να συμβάλλουν στην στυτική δυσλειτουργία. Επεμβάσεις για τη θεραπεία του προστάτη ή της ουροδόχου κύστεως μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που ελέγχουν τη στύση.
Μπορεί να είναι ενοχλητικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τη σεξουαλική σας ζωή αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια θεραπεία που θα σας βοηθήσει να νιώσετε ξανά οικεία με τη σύντροφό σας. Ο γιατρός μπορεί να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και μπορεί να συστήσει παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, όπως διακοπή του καπνίσματος ή απώλεια βάρους. Άλλες θεραπευτικές επιλογές είναι τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία, οι ορμονικές θεραπείες, μια συσκευή αναρρόφησης που βοηθά στη δημιουργία στύσης και η παροχή συμβουλών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top