0 comments

Γλώσσα του σώματος: αταίριαστοι ή ταιριαστοί σε ένα ραντεβού

Ιουλίου 20, 2018
body language: misplaced or matched at an appointment
Γλώσσα του σώματος:
αταίριαστοι ή ταιριαστοί
Ακούστε προσεκτικά
Η ακρόαση απαιτεί τόση επιδεξιότητα όση και η ομιλία. Έχετε δύο αφτιά και ένα στόμα – μάθετε να τα χρησιμοποιείτε ανάλογα.
Μερικές φορές είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να μιλήσουμε από το να πούμε το σωστό πράγμα. 
Οι γυναίκες και οι άνδρες ακούν με διαφορετικό τρόπο: οι γυναίκες κάνουν αυτό που ονομάζεται «ενεργή ακρόαση», νεύουν, χαμογελούν και αφήνουν επιφωνήματα. Οι άνδρες πιστεύουν ότι αν πουν οτιδήποτε θα θεωρηθεί ότι διακόπτουν. Γι΄αυτό τον λόγο το κάθε φύλο ερμηνεύει την αντίδραση του άλλου ως έλλειψη ενδιαφέροντος.
Το να γνωρίζετε πότε δεν πρέπει να πείτε κάτι είναι εξίσου σημαντικό με το να πείτε το σωστό πράγμα.
Ακούστε τα σήματα κινδύνου. Κρατήστε τα αφτιά σας ανοιχτά στην αρχή μιας σχέσης για να διαπιστώσετε αν ο άλλος είναι αυτό που λέει. Τα παρακάτω αποτελούν ενδείξεις ότι κρύβει κάτι:
Λεκτική απόσταση. Οι ψεύτες χρησιμοποιούν λιγότερο τις λέξεις «εγώ», «εμένα», και «μου», για να δημιουργήσουν συναισθηματική απόσταση από τον εαυτό τους. Θα πουν «το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό» και όχι «μου άρεσε το παιχνίδι». 
Δεν θα το πιστέψεις, αλλά… Όλοι γνωρίζουμε πόσο περίεργο ακούγεται, αυτός όμως πιστεύει ότι αν το επισημάνει αντί να προσποιηθεί ότι είναι απόλυτα αληθοφανές, μπορεί και να το πιστέψετε.
Απαντώντας στην ερώτηση με ερώτηση. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.
Οι αταίριαστοι 
Αταίριαστες εκφράσεις προσώπου. Αν είχες κάνει επαφή κατά πάσα πιθανότητα θα κοίταζε ο ένας τον άλλο ή θα κοιτάζατε την ίδια κατεύθυνση.
Χέρι στο πιγούνι. Δεν υπάρχει «ρυθμός» στα μέλη του σώματος που να υποδηλώνει ότι σκέφτεστε το ίδιο πράγμα. 
Αντίθεση στάσης. Επίτηδες τα πόδια σας έχουν διαφορετική στάση. Αν κάποιος αρνείται να μιμηθεί τη στάση του άλλου, προσπαθεί να φανεί ανώτερος. 
Οι ταιριαστοί
Αν πάρει τη στάση σας, αυτό λέει πολλά. Γενικά οι στάσεις και οι χειρονομίες των ανδρών δεν καθρεφτίζουν εκείνες των γυναικών, γιατί δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ να γίνουν αρεστοί. 
Συναισθηματικό ταίριασμα. Αν ο ένας καθρεφτίζεται στον άλλο, κάνετε ταυτόχρονα τα ίδια πράγματα, αυτό είναι ένδειξη ότι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος σε συναισθηματικό επίπεδο.
Ταιριαστή στάση. Το καθρέφτισμα λειτουργεί αμφίδρομα. Όσο πιο δυνατή η «επαφή» τόσο πιο πολύ το κάνετε, και όσο πιο πολύ το κάνετε τόσο δυνατότερη γίνεται η «επαφή».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top