0 comments

Λοιμώδης αρθρίτιδα και φυσικά γιατροσόφια

Ιουλίου 18, 2018
Infectious arthritis and physician physiology
Λοιμώδης αρθρίτιδα
DIY, 
Λοιμώδης αρθρίτιδα είναι η οξεία φλεγμονή, συνήθως μιας άρθρωσης, που οφείλεται σε παθογόνο μικροοργανισμό.
Εκδηλώνεται με πόνο, οίδημα, δυσκολία στην κίνηση, τοπική θερμότητα, ερυθρότητα και πυρετό. 
Τα τελευταία χρόνια η νόσος απαντά συχνότερα, γιατί έχουν αυξηθεί ορισμένες ομάδες ανθρώπων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις λοιμώξεις, όπως ηλικιωμένοι, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι, χρήστες ναρκωτικών και άλλων τοξικών ουσιών, καθώς και άτομα που έχουν υποβληθεί σε ολική αντικατάσταση αρθρώσεων με ξένα υλικά (αρθροπλαστικές) ή έχουν ενδοοστική πρόθεση. Ανάλογα με το είδος του μικροοργανισμού που την προκάλεσε, η λοιμώδης αρθρίτιδα κατατάσσεται σε βακτηριδιακή (η συχνότερη), ιογενή (παρβοϊοι, ιός ηπατίτιδας Β, ερυθράς, AIDS) και αρθρίτιδα από άλλους μικροοργανισμούς (μύκητες, μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, σπειροχαίτες, βρουκέλα, και μυκόπλασμα). Τα συμπτώματα και η θεραπεία διαφέρουν, ανάλογα με το είδος του μικροοργανισμού που έχει προσβάλει την άρθρωση. 
Η βακτηριδιακή αρθρίτιδα περιλαμβάνει τη σηπτική ή πυώδη αρθρίτιδα και τις οφειλόμενες σε γονόκοκκο. Στους νέους συχνότερη είναι η γονοκοκκική αρθρίτιδα. 
Η σηπτική αρθρίτιδα είναι η συνηθέστερη λοιμώδης αρθρίτιδα και κατά κανόνα προσβάλλει το γόνατο. Τα συνηθέστερα αίτια της είναι σταφυλόκοκκος 50-75% και στρεπτόκοκκος 15-20%. 
Με παρακέντηση ανευρίσκεται πύο μέσα στην άρθρωση, που παράγεται από τον οργανισμό ως απάντηση στο μικρόβιο. Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος και η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών είναι συνήθως αυξημένα. 
Η θεραπεία συνίσταται σε ακινητοποίηση της άρθρωσης και χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων, στα οποία είναι ευαίσθητο το μικρόβιο. 
Επειδή το πύο μπορεί να καταστρέψει το χόνδρο και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη της άρθρωσης, θα πρέπει να αφαιρείται με συχνές παρακεντήσεις, σε ορισμένες δε περιπτώσεις χρειάζεται και εγχείρηση.
Με σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση η μικροβιακή αρθρίτιδα θεραπεύεται. Οι αρθρίτιδες που οφείλονται σε ιούς έχουν συνήθως ήπια πορεία και καλή πρόγνωση, ενώ δεν χρειάζονται αντιβιοτική θεραπεία. Στη φυματιώδη αρθρίτιδα, εκτός από τα ειδικά αντιφυματικά φάρμακα, μπορεί να χρειαστεί και ορθοπεδική αντιμετώπιση, ώστε να προληφθούν παραμορφώσεις.
Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τη παρακάτω θεραπευτική συνεργεία με αιθέρια και φυτικά έλαια ή πιείτε:
Χυμό από μήλα και σμέουρα
Θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια μήλα, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια. 
100 γραμμάρια σμέουρα (κόκκινα μούρα)
2 κουταλιές σούπας ανθόνερο
παγάκια από τσάι με γιασεμί
λίγη ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπήστε ώσπου να γίνει χυμός.
Απολαύστε

Εκχύλισμα πικραλίδων
Θα χρειαστείτε:
1 λίτρο βραστό νερό
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένες ρίζες πικραλίδων
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα φύλλα πικραλίδων.
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα σκεύος τις ρίζες και τα φύλλα πικραλίδων, περιχύστε τα με βραστό νερό και σκεπάστε το. Αφήστε το να ενσταλάξει για 10 λεπτά και στραγγίστε το. 
Πίνετε 150ml-200ml από το εκχύλισμα τρεις φορές την ημέρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top