0 comments

Αντιμετωπίστε με σπιτικά γιατροσόφια τις Διάρροιες

Δεκεμβρίου 09, 2018
Treat homemade remedies with Diarrhea
Διάρροια: γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση
DIY, 
Διάρροια: Με τον όρο αυτό περιγράφεται η αύξηση του ημερήσιου αριθμού κενώσεων και της συνολικής ποσότητας των κοπράνων, των οποίων η σύσταση γίνεται πολτώδης ή υδαρής. Απλούστερα, η διάρροια ορίζεται ως η κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής παρουσιάζει τρεις ή περισσότερες υδαρείς κενώσεις το εικοσιτετράωρο (24h). Η διάρροια αποτελεί συχνό σύμπτωμα ποικίλων καταστάσεων. 
Φυσιολογικά, από τα 7-8 λίτρα υγρών, που περνούν από το δωδεκαδάκτυλο ανά 24ωρο, περίπου 1-1,5 λίτρα εισέρχονται στο παχύ έντερο και από αυτά μόνο 100-200 ml αποβάλλονται με τα κόπρανα. Κάθε αύξηση των υγρών που φτάνουν στο παχύ έντερο ή οποιαδήποτε διαταραχή στην απορρόφηση του νερού μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Ο εντερικός βλεννογόνος λειτουργεί ως ημιπερατή μεμβράνη, με διαπερατότητα μεγαλύτερη στη νήστιδα παρά στον ειλεό. Στο αρχικό τμήμα του λεπτού εντέρου (νήστιδα), όπου η ενδοαυλική ωσμωτική πίεση μεταβάλλεται διαρκώς, καθώς πραγματοποιείται η πέψη και η απορρόφηση των προϊόντων διάσπασης της τροφής, η μεγάλη διαπερατότητα του βλεννογόνου ευνοεί την ταχεία ωσμωτική εξισορρόπηση μεταξύ του περιεχομένου του εντερικού αυλού και του μεσοκυττάριου υγρού του εντερικού τοιχώματος. Από τη στιγμή που το εντερικό περιεχόμενο γίνει ισότονο, δηλαδή ίσης ωσμωτικότητας με το μεσοκυττάριο υγρό, διατηρείται σε αυτή την κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του ως το παχύ έντερο. Εκεί η ωσμωτικότητα του περιεχομένου του αυξάνει με την προσθήκη δυσαπορρόφητων προϊόντων διάσπασης των υδατανθράκων, τα οποία παράγονται από τη δράση των μικροοργανισμών του παχέος εντέρου.
Σύμφωνα με τις σημερινές αντιλήψεις, όλες οι περιπτώσεις διάρροιας, ανεξαρτήτως αιτιολογικού παράγοντα, μπορούν να εξηγηθούν με τη συμμετοχή πέντε μηχανισμών, που είναι ωσμωτικοί, μεταβολές της διαπερατότητας του βλεννογόνου, αναστολή των φυσιολογικών λειτουργιών απορρόφησης, παράδειγμα, λόγω εκτομής του εντέρου ή ακτινοθεραπείας, διέγερση εντερικής έκκρισης και διαταραχές της κινητικότητας του εντέρου, π.χ. ευερέθιστο έντερο. 
Ωσμωτική λέγεται η διάρροια, που προκαλείται από την παρουσία υπέρτονων διαλυμάτων π.χ. αλατούχα καθαρτικά ή λακτόζη που δεν απορροφάται λόγω ένδειας του ενζύμου λακτάση, μέσα στον εντερικό αυλό. 
Η εκκριτική διάρροια μπορεί να είναι λοιμώδους, π.χ. χολέρα, ή μη λοιμώδους αιτιολογίας. Η πρώτη οφείλεται στη δράση μικροβιακών τοξινών, ενώ γνωστές αιτίες για τη δεύτερη είναι ορμονικές διαταραχές, θηλώδη αδενώματα του παχέος εντέρου, χρήση καθαρτικών και δυσαπορρόφηση των χολικών αλάτων. 
Συνήθεις κλινικοί τύποι λοιμώδους διάρροιας είναι η υδαρής διάρροια, που προκαλείται από παθογόνους μικροοργανισμούς που δεν διηθούν το βλεννογόνο του πεπτικού σωλήνα, αλλά δρουν μέσω τοξινών, και η αιματηρή διάρροια, παρουσία αίματος στα κόπρανα δηλαδή, που προκαλείται από διεισδυτικούς μικροοργανισμούς, παράδειγμα η σαλμονέλα. 
Για τη διαγνωστική προσπέλαση των ασθενών με επίμονη διάρροια μεγάλη σημασία έχει το ιστορικό, τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης και η εξέταση πρόσφατου δείγματος κοπράνων. Μεγάλη αξία στην περαιτέρω διερεύνηση έχει η ορθοσιγμοειδοσκόπηση (ενδοσκόπηση του κατώτερου μέρους του παχέος εντέρου) και η βιοψία του εντέρου. 
Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τη παρακάτω θεραπευτική συνεργεία με αιθέρια και φυτικά έλαια ή πιείτε:
Αφέψημα βατόμουρου
Θα χρειαστείτε: 
20 γραμμάρια φύλλα φράουλας
20 γραμμάρια φύλλα βατόμουρου 
1 λίτρο βραστό νερό
Εκτέλεση
Βάλτε το μείγμα των βοτάνων σε ένα σκεύος. Ρίξτε το βραστό νερό και βράστε για 3 λεπτά. Αφήστε το για 10 λεπτά και στραγγίστε το. Πίνεται 150-200ml από το αφέψημα δύο ή τρεις φορές την ημέρα. 

Σιρόπι βατόμουρου 
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό βατόμουρα
1 κιλό ζάχαρη
150 ml νερό
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος βάλτε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν βράση. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό για 10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Διατηρήστε το στο ψυγείο. Διαλύστε μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό και πίνετε 2-3 φορές τη μέρα. 

Βάμμα βατόμουρου
Θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
1 χούφτα φύλλα βατόμουρου 
Ξύσμα από ένα λεμόνι
700 ml βότκα
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και αφήστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες. Κατόπιν στραγγίστε το μείγμα. Κλείστε το αεροστεγώς σε μπουκάλι. Διαλύετε 20-30 σταγόνες σε 1 ποτήρι νερό και πίνετε 1 φορά την ημέρα. 

Λικέρ από κυδώνι
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό κυδώνια πολτοποιημένα
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 γαρίφαλα
1 πρέζα κανέλα
Βότκα ή μπράντι
Εκτέλεση
Βάλτε τα κυδώνια στο ψυγείο για 48 ώρες και στραγγίστε τα με ένα βαμβακερό ύφασμα πιέζοντας να βγάλουν όσο το δυνατό περισσότερο χυμό, σε ένα μπουκάλι. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα και ίση ποσότητα βότκα ή μπράντι με το χυμό. Κλείστε το δοχείο αεροστεγώς και αφήστε το για 2 μήνες. Στραγγίστε το με ένα βαμβακερό ύφασμα και κλείστε το αεροστεγώς σε ένα μπουκάλι. Αφήστε το να ωριμάσει για 2-3 μήνες και απολαύστε το που και που…

Εκχύλισμα μάραθου 
Θα χρειαστείτε:
150 ml βραστό νερό
150 γραμμάρια σπόρους ή ρίζες μάραθου
Εκτέλεση
Βάλτε τους σπόρους ή τις ρίζες μάραθου σε ένα σκεύος. Ρίξτε το βραστό νερό και σκεπάστε το. Αφήστε το 10 λεπτά να ενσταλάξει και στραγγίστε το. 
Πίνετε τρεις (3) φορές την ημέρα από 150 ml. 
Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου μάραθου σε ένα κουταλάκι τσαγιού μέλι. 

Αφέψημα από σπόρους άνηθου
Θα χρειαστείτε:
500 ml βραστό νερό
1 κουταλιά σούπας σπόρους άνηθου
λίγη ζάχαρη ή μέλι
Εκτέλεση
Βάλτε τους σπόρους σε ένα σκεύος. Ρίξτε το βραστό νερό και βράστε τους για δέκα (10) δέκα λεπτά. Στραγγίστε και προσθέστε τη ζάχαρη ή το μέλι. Πίνετε 150 ml από το αφέψημα, ζεστό, δύο ή τρεις φορές την ημέρα.
Διάβασε Επίσης: Λοιμώδης αρθρίτιδα και φυσικά γιατροσόφια και Αντιμετωπίστε με σπιτικά γιατροσόφια τις αιμορροΐδες

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top