0 comments

Τι είναι Φθειρίαση και ποια η αντιμετώπιση-θεραπεία αυτής

Νοεμβρίου 28, 2017
What is Lupus and what its treatment-treatment
Οι ψείρες μπορούν να μεταδώσουν
στον άνθρωπο μικρόβια
Η μόλυνση από ψείρες, που είναι μικρά άπτερα παρασιτικά έντομα με μήκος 1-5 χιλιοστόμετρων.
Προπολεμικά ήταν ο απαραίτητος σύντροφος των περισσότερων Ελλήνων, ειδικά των φτωχότερων τάξεων και των χωρικών. Για ένα διάστημα μετά τον πόλεμο με την εφαρμογή ισχυρών ψειροκτόνων και την καλύτερη σχετική διαβίωση είχαν εξαφανιστεί. Στα τελευταία χρόνια, όμως, ξανάρχισαν να εμφανίζονται κατά τρόπο απειλητικό, ιδίως στα σχολεία. Οι ψείρες τρέφονται μόνο με το αίμα του ανθρώπου και των θηλαστικών ζώων, το οποίο απομυζούν 2-3 φορές το εικοσιτετράωρο (24h). Υπάρχουν 3 ειδών ψείρες. Είναι οι ψείρες του κεφαλιού, που ζουν στα μαλλιά του ανθρώπου και στην περίπτωση μεγάλης εξάπλωσης και στα άλλα τριχωτά μέρη. Είναι οι ψείρες του σώματος που βρίσκονται στα εσώρουχα κυρίως, και τέλος οι ψείρες του εφηβαίου. Οι ψείρες του κεφαλιού και του σώματος μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο τα μικρόβια του εξανθηματικού τύφου, αλλά και άλλων ασθενειών.
Συμπτώματα
Το κύριο σύμπτωμα είναι ο κνησμός, που προκαλούν οι ψείρες με το τσίμπημα που κάνουν. Λόγω του κνησμού αυτού ο άνθρωπος ξύνεται και προκαλεί αμυχές στο δέρμα από όπου μπορούν να μπουν μικρόβια και να μολύνουν το δέρμα, προκαλώντας έτσι πυοδερματίτιδα, αποστήματα, δοθιήνες και άλλα. Ακόμα εισχωρούν από τις αμυχές αυτές τοξίνες από τις ψείρες. Επίσης ο έντονος κνησμός προκαλεί αϋπνία και εκνευρισμό. Όλα αυτά προκαλούν στον οργανισμό εξασθένιση. Οι ψείρες πολλαπλασιάζονται γεννώντας αβγά, τις γνωστές κόνιδες, που βρίσκονται προσκολλημένες στις τρίχες των μαλλιών και στις ίνες των υφασμάτων. 
Θεραπεία - Αντιμετώπιση
Η καταπολέμηση της ψείρας γίνεται αφ' ενός με την ατομική και κοινωνική τήρηση της υγιεινής και καθαριότητας και αφ' ετέρου με τη χρήση των ψειροκτόνων. Το DDT είναι το πρώτο ψειροκτόνο που χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε πολύ στον αντιψειρικό αγώνα. Δυστυχώς οι ψείρες έχουν αποκτήσει ένα βαθμό ανθεκτικότητας λόγω της μεγάλης χρήσης. 
Αντί του DDT χρησιμοποιείται η παρασιτοκτόνος ουσία Gamma Benzenehexachloride, που κυκλοφορεί στο εμπόριο σαν λοσιόν και σαν αλοιφή. Για το κεφάλι κυκλοφορεί και σαν σαμπουάν. 
Φθειρίαση κεφαλής: Σαπουνίζουμε το κεφάλι με σαμπουάν και το αφήνουμε στο κεφάλι για πέντε (5) λεπτά. Μπορούμε για καλύτερο αποτέλεσμα πριν χρησιμοποιήσουμε το σαμπουάν να έχουμε βάλει την κρέμα ή τη λοσιόν 24 ώρες πριν. Τη θεραπεία αυτή την επαναλαμβάνουμε 4 ημέρες αργότερα. 
Φθειρίαση του σώματος: Πλύσιμο καλό με κοινό σαπούνι και με μπόλικο νερό. Στα σημεία που υπάρχει υποψία ότι βρίσκονται ψείρες εφαρμόζουμε την κρέμα του εξαχλωριούχου γαμαβενζενίου (Gamma Benzenehexachloride). Τα ρούχα, που είναι γεμάτα ψείρες, τα βράζουμε ή τα περνάμε από κλίβανο.
Ψείρες του εφηβαίου: Ξυρίζουμε καλά το εφήβαιο και βάζουμε τη λοσιόν ή την κρέμα την οποία αφήνουμε 24 ώρες. Στο μεταξύ φροντίζουμε να εξοντώσουμε τις ψείρες από τα εσώρουχα με το βράσιμο σε μεγάλη θερμοκρασία. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά 4 ημέρες. Επειδή οι ψείρες του εφηβαίου μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή φροντίζουμε να θεραπευθεί και ο σεξουαλικός σύντροφός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top