2 comments

Τι είναι και πώς θα αντιμετωπίσετε τις Χιονίστρες

Νοεμβρίου 28, 2017
What it is and how you will encounter the Snowdrops
ΧΕΙΜΕΛΤΕΣ:Έλαιο από χαμομήλι ή
λεβάντα βοηθά στη θεραπεία
Είναι μια από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το κρύο στο δέρμα. 
Είναι πάθηση συχνή και παρατηρείται περισσότερο στα νέα άτομα από 12 ως 20 χρόνων.
Οι χιονίστρες ονομάζονται επίσης και χείμελτες.
Οι χιονίστρες είναι περιορισμένα ή εκτεταμένα οιδήματα και σκληρύνσεις του δέρματος, που εντοπίζονται κυρίως στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.
Μπορεί, όμως, να εμφανιστούν στις φτέρνες, στα πτερύγια των αυτιών ή και στη μύτη. 
Παίρνουν χρώμα ερυθροειδές και παρουσιάζουν έντονο κνησμό, αίσθημα καύσου και πόνο. Εμφανίζονται το φθινόπωρο και το χειμώνα όταν το ψύχος συνδυάζεται με υγρασία. Μπορεί όμως να εμφανιστούν και το καλοκαίρι, ιδίως σε άτομα που πιάνουν πάγο, ή στους ορειβάτες, στους παγοδρόμους και σ’ εκείνους που είναι υποχρεωμένοι να έχουν για πολύ καιρό τα χέρια στο κρύο νερό. 
Επιπλοκές
Οι χιονίστρες μπορούν να εξαπλωθούν και να διηθήσουν όλα τα δάχτυλα και τον καρπό. Μπορεί να εξελκωθούν και να δημιουργήσουν ρωγμές στις πτυχές του δέρματος. Μερικές μορφές σχηματίζουν φλύκταινες, οι οποίες σπάζουν και βγάζουν υγρό. Πιστεύεται ότι οφείλονται σε τοπική αγγειοδιαστολή. Σημαντικό ρόλο παίζει το πρόσφορο έδαφος και ειδικά μια κληρονομική ιδιοσυστασία. Επίσης ευνοϊκό έδαφος για τη δημιουργία χιονιστρών αποτελεί η ύπαρξη ορισμένων παθολογικών καταστάσεων, όπως αδενοπάθειες, υπόταση, εξασθένηση του οργανισμού, διαταραχές της ωοθηκικής λειτουργίας και διαταραχές του νευροφυτικού συστήματος. 
Θεραπεία
Για τους πόνους εφαρμόζουμε αναισθητικές αλοιφές, όπως ξυλοκαίνη 5% η αλοιφή με αντιισταμινικά. Στις χιονίστρες που έχουν εξελκωθεί χρησιμοποιούμε λουτρά με αντισηπτικό διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου 1/10.000 και μετά τις καλύπτουμε με μια επουλωτική αλοιφή. Το έλαιο από χαμομήλι ή λεβάντα συνιστάται επίσης για την περιποίηση του δέρματος. Προσθέσετε περίπου δέκα σταγόνες από το έλαιο στη μπανιέρα και αφήνετε το δέρμα να μουλιάσει για 15 λεπτά. Επίσης κάνετε απαλό μασάζ με το έλαιο στην πάσχουσα περιοχή για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

2 comments:

  1. Η ονομασία της νόσου είναι χείμετλα- τα χείμετλα. Αυτή η άγνοια μηδενίζει όλο το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Αν δείτε αναγράφεται στο τίτλο της εικόνας.

      Διαγραφή

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top