0 comments

4+1 τεχνάσματα που θα διώξουν την ντροπή σου μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Απριλίου 12, 2018
4 + 1 tricks that will rid your shame within 60 seconds
Κι αν είμαι ντροπαλός;
Ανακαλύψτε πέντε τεχνάσματα που θα διώξουν την ντροπή και θα σας οπλίσουν με φοβερή αυτοπεποίθηση μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. 
Προτού μπούμε σε λεπτομέρειες, θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει άσχημα επειδή είναι ντροπαλός. Όλοι ντρεπόμαστε κάτω από κάποιες περιστάσεις, απλώς μερικοί το κρύβουμε καλύτερα, αυτό είναι όλο. Κάποτε, είχα πάει σε μια συνάντηση και η κοιλιά μου άρχισε να κάνει φοβερούς σπασμούς. Ένιωσα τρομερή αμηχανία αλλά δεν το έδειξα. Κι αυτό είναι το όλο θέμα: να μάθουμε να κρύβουμε την αμηχανία μας και να ξεπερνάμε τη στιγμή όπου οι μυγούλες στο στομάχι μας μοιάζουν με νυχτερίδες που χορεύουν τρελά. Η αρχή είναι δύσκολη, όλοι ηρεμούμε και νιώθουμε καλύτερα έπειτα από λίγη ώρα, γι΄ αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρώτη μας αντίδραση. 
Γιατί άλλοι είναι ντροπαλοί και άλλοι όχι; Συνήθως έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Οι γονείς που έχουν αυτοπεποίθηση μεγαλώνουν παιδιά με αυτοπεποίθηση απλώς και μόνο επειδή φέρνουν τα παιδιά τους σε επαφή με περισσότερο κόσμο. Αν το σπίτι σας είναι γεμάτο με γείτονες, φίλους και συγγενείς, μαθαίνετε γρήγορα τις βασικές κοινωνικές δεξιότητες και ξέρετε να αλληλεπιδράτε με ξένους και να κάνετε φίλους χωρίς να προσπαθείτε. Αν δεν έχετε εξασκηθεί στο να περνάτε από μια απλή γνωριμία στη φιλία, δεν προκαλεί απορία η ενόχλησή σας όταν συναντάτε ξένους. Η λύση είναι να προσπαθήσετε να ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας, κίνηση που πιθανότατα θα διώξει και την ντροπή, και να έρχεστε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αν δε νιώθετε ικανοί να τα καταφέρετε μόνοι σας, υπάρχουν πολλά βιβλία και συμβουλευτικές ομάδες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Και ενώ εσείς θα φροντίζετε τον εσωτερικό σας κόσμο, αφήστε με να σας δώσω κάποιες συμβουλές για την εξωτερική σας εμφάνιση και το πώς να μιλάτε σε αγνώστους
Τεχνική Ν° 1:  Η αναπνοή. Ξέρω, το έχετε ξανακούσει: «Πάρε βαθιά αναπνοή, κ.λπ. κλπ.». Γιατί δεν το δοκιμάζετε λοιπόν; Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι όταν νιώθουμε νευρικότητα ή αμηχανία είναι να κρατάμε την αναπνοή μας. Αν πάρετε λοιπόν μια βαθιά εισπνοή προτού μιλήσετε, όχι μόνο θα χαλαρώσετε αλλά και θα΄χετε περισσότερο χρόνο να σκεφτείτε. Κι άλλο ένα συν: ο τόνος της φωνής σας θα χαμηλώσει κάνοντάς σας να ακούγεστε πιο σίγουροι.    
Τεχνική Ν° 2: Σταθείτε όπως κάποιος με αυτοπεποίθηση: ρουφήξτε την κοιλιά σας, προτάξτε το στήθος σας και τεντώστε τους ώμους σηκώνοντάς τους προς τα αυτιά σας και στη συνέχεια πίσω και κάτω. Τοποθετήστε ανεπιτήδευτα τα χέρια σας πάνω στους γοφούς σας και σταθείτε ακριβώς απέναντι στο άτομο με το οποίο μιλάτε. Αυτό σημαίνει: «σου δίνω την καλύτερη όψη του εαυτού μου διότι είμαι ευτυχισμένος μ΄αυτό που είμαι και φαίνομαι». Ξέρω ότι μέσα σας τρέμετε, αλλά είπαμε, το παν είναι το πώς δείχνετε. Και κάτι τελευταίο: μετακινήστε το βάρος σας στο ένα πόδι. Μια έρευνα σε στελέχη επιχειρήσεων έδειξε ότι το 75% των ικανότατων στελεχών υιοθετεί αυτή τη στάση, χέρια στους γοφούς, στήριξη στο ένα πόδι, μέσα στο πρώτο μισάωρο της γνωριμίας τους με κάποιον. Εξασκηθείτε στη στάση αυτή μπροστά σ΄έναν καθρέφτη μέχρι να σας βγαίνει φυσικά.
Τεχνική Ν° 3: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μη δείξετε στον άλλο την αμηχανία σας είναι να συναντήσετε το βλέμμα του. Θα μου πείτε, πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Δοκιμάστε την εξής άσκηση: αντί να κοιτάζετε το πεζοδρόμιο ή προς τα κάτω, στρέψτε το βλέμμα σας ευθεία μπροστά. Ήδη κάνατε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στη συνέχεια περάστε φευγαλέα το βλέμμα σας από το πρόσωπο του άλλου.Μετρώντας μέχρι το τρία, εστιάστε στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, έτσι, δε συναντάτε τα μάτια του αλλά ατενίζετε αόριστα ένα σημείο πάνω απ΄το μέτωπό του. Το επόμενο βήμα είναι να φανταστείτε το πρόσωπό του σαν έναν κύκλο και να τον διατρέξετε με τα μάτια σας. Επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά του: πρώτα στο στόμα, έπειτα στη μύτη και τελικά στα μάτια. Ανάλογα με το πόσο ντροπαλοί είστε, μπορεί να σας πάρει από δύο μέρες μέχρι ένα μήνα ώσπου να τελειοποιήσετε την άσκηση αυτή και να καταφέρετε να κοιτάζετε τους άλλους κατάματα. Για τους πολύ πολύ ντροπαλούς υπάρχει κι άλλο ένα κολπάκι: αντί για τα μάτια, κοιτάξτε στη μύτη. Επικεντρώστε το βλέμμα σας στην άκρη της μύτης του συνομιλητή σας. Ελάχιστοι θα καταλάβουν τη διαφορά. Από τη στιγμή που θα καταφέρετε να αντικρίσετε στα μάτια κάποιον, εξασκηθείτε με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τρεις άγνωστους τη μέρα τουλάχιστον. Όταν τα καταφέρετε με τρεις αγνώστους για τρεις συνεχόμενες μέρες, είναι καιρός να επικεντρωθείτε στα άτομα που θεωρείτε γοητευτικά. Προσπαθήστε να κοιτάξετε στα μάτια τρία άτομα που θεωρείτε γοητευτικά τρεις φορές την εβδομάδα, και στη συνέχεια τρεις φορές την ημέρα. Θυμηθείτε: δε χρειάζεται να μιλήσετε μαζί τους. Αρκεί να τους κοιτάξετε στα μάτια και, αν τα καταφέρετε, χαμογελάστε παράλληλα. Αυτή είναι μια καλή αρχή που θα σας οδηγήσει στο επόμενο σκαλοπάτι: να πιάνετε άνετα κουβεντούλα με αγνώστους.  
Τεχνική Ν° 4: Προσπαθήστε να δείχνετε φιλικοί, προσηνείς και άνετοι με τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι η γλώσσα του σώματός σας είναι δεκτική. Μην καμπουριάζετε. Μη συνοφρυώνεστε. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι σας. Τώρα, μάλιστα. Πάρτε θέση…
Τεχνική Ν° 5: 
Μιμηθεί τε όσους δείχνουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση, το πώς μιλούν και στέκονται, έτσι θα νιώσετε πως είναι να κυκλοφορείτε ανάμεσα σε κόσμο σαν να είστε στη θέση τους. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεκλειδώσετε τα μυστικά της γλώσσας του σώματος, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να μάθετε νέους τρόπους επικοινωνίας. Όταν μια κίνηση σας αρέσει, υιοθετήστε τη. Το μόνο πράγμα που δε θα πρέπει να μιμηθείτε είναι αρνητικές χειρονομίες ή περίεργες κινήσεις. Αν αποφασίσει κάποιος να βάλει το δάχτυλό του στη μύτη, στο αυτί του (ή αλλού), απλώς ξεχάστε ότι το είδατε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top