0 comments

Τι είναι το Laser

Απριλίου 11, 2018
What is Laser?
Η χρήση τους είναι εκτεταμένη στη βιομηχανία
Η λέξη L.A.S.E.R. είναι ακρωνύμιο προερχόμενο από τις λέξεις Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. 
Η λειτουργία τους βασίζεται στην ενίσχυση του φωτός μέσω διέγερσης σε εκπομπή ακτινοβολίας. Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ισχυρής, λεπτής δέσμης μονοχρωματικού φωτός, από υπέρυθρο έως υπεριώδες. Η θεωρητική βάση των συσκευών Laser είχε τεθεί ήδη από τον Einstein από το 1917. Όμως οι πρώτες συσκευές άρχισαν να κατασκευάζονται από το 1960 και μετά. 
Είδη και Χρήση Laser
Laser στερεών στοιχείων (νεοδύμιο). Έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ και παράγουν ισχυρότατη ακτίνα για μικρό χρονικό διάστημα. 
Laser αερίου (ήλιον-νέον, διοξείδιο του άνθρακα, και άλλα). Πλεονέκτημά τους αποτελεί η σταθερότητα της ακτίνας τους. 
Laser ημιαγωγών
Laser υγρού
Laser ελευθέρων ηλεκτρονίων
Η χρήση τους είναι εκτεταμένη στη βιομηχανία, στην επιστημονική έρευνα, στις επικοινωνίες, και στη στρατιωτική βιομηχανία. Η χρήση τους στην Ιατρική είναι σχετικά καινούρια κατά τα τελευταία 40 χρόνια και οι εφαρμογές τους είναι ακόμα σχετικά περιορισμένες.
Η χρησιμότητα των Laser στην Ιατρική βασίζεται στο γεγονός ότι η εφαρμογή τους προκαλεί εξάχνωση των ιστών στο σημείο που προσπίπτει η ακτίνα, ενώ δεν παραβλάπτονται οι ιστοί που βρίσκονται αμέσως δίπλα. 
Έτσι σε έμπειρα χέρια, τα lasers έχουν δώσει καλά αποτελέσματα στη:
Δερματολογία και την αισθητική χειρουργική με αφαίρεση σπίλων ευρυαγγειών και άλλων βλαβών του δέρματος. 
Οφθαλμολογία και μικροχειρουργική του οφθαλμού.
Στη μικροχειρουργική του λάρυγγα, πολύποδες, θηλώματα, και άλλα.
Στην αγγειολογία-αγγειοχειρουργική για την καυτηρίαση αιμορραγούντων αγγείων. 
Προσοχή
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατά τη χρήση Lasers είναι η βλάβη των ματιών κατά την άμεση ή μετά από ανάκλαση πτώση της ακτίνας στα μάτια. Γι' αυτό η χρήση τους πρέπει να γίνεται από άτομα που φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top