0 comments

Πώς να μιλάτε σε αγνώστους

Μαρτίου 18, 2018
how to talk to strangers
Έχει απλώς καλούς τρόπους ή...
Κάντε την πρώτη επαφή
Σταθείτε αρκετά κοντά ώστε να μπορείτε να αρχίσετε μια συζήτηση αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να φανείτε φορτικοί. Πιάστε το βλέμμα του άλλου, ρίξτε ένα μικρό αλλά λαμπερό χαμόγελο, περιμένετε για ένα-δύο δευτερόλεπτα και κοιτάξτε αλλού. Αν χαμογελάσει και σας κοιτάξει στα μάτια, δείχνει πως είναι ανοιχτός σε συζήτηση. Αν αποφύγει τα μάτια σας και χαμογελάσει συγκρατημένα, σημαίνει ότι είναι ντροπαλός ή δεν ενδιαφέρεται. 
Πείτε κάτι
Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κατανοήσετε είναι το εξής: οι κλισέ προτάσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Στη θέση μιας πολυχρησιμοποιημένης ατάκας, πείτε καλύτερα κάτι σχετικό με την περίσταση. Αν είστε σ΄ ένα σαντουιτσάδικο, η ερώτηση «Έχετε ξαναφάει εδώ; Τι να πάρω, κοτόπουλο ή τόνο;» είναι καλύτερη από ένα σεξουαλικό υπονοούμενο.
Δεν έχω ιδέα τι να πω!
Το πρώτο μάθημα στη σχολή δημοσιογραφίας είναι να δίνεις την απάντηση σε πέντε προφανείς ερωτήσεις στις πρώτες παραγράφους μιας ιστορίας, ποιος, τι, πότε, που και γιατί. Αν θέλετε να ανοίξετε μια συζήτηση, σκεφτείτε τις πέντε αυτές λέξεις και κάποια απ΄ αυτές θα σας εμπνεύσει. 
Συνεχίστε
Αφήστε την ευγενική κουβεντούλα και περάστε σε μια αληθινή συζήτηση με τη βοήθεια των εξής φράσεων: «Για πείτε μου…» και «Πώς αισθανθήκατε όταν…». Πάνω απ΄ όλα συνεχίστε να χαμογελάτε. Δείξτε ότι διασκεδάζετε και το πιθανότερο είναι ότι θα διασκεδάσει και ο άλλος συζητώντας μαζί σας. 
Έχει απλώς καλούς τρόπους ή ενδιαφέρεται πραγματικά;
Αν κάποιος συζητάει από ευγένεια, με την πρώτη ευκαιρία θα βάλει τέλος στην κουβέντα. Δοκιμάστε τον. Βρείτε μια δικαιολογία για να απομακρυνθείτε για λίγο και δείτε αν περιμένει ανυπόμονα να γυρίσετε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top