0 comments

Ραδιενέργεια

Μαρτίου 16, 2018
Radioactivity
Ραδιενέργεια
Είναι η ενέργεια που προέρχεται από την ιδιότητα που έχουν μερικά στοιχεία να διασπώνται και συγχρόνως να εκπέμπουν ενέργεια υπό τύπον ακτινοβολίας. 
Η διάσπαση γίνεται στον πυρήνα. Στην περίπτωση αυτή ο αρχικός πυρήνας μετατρέπεται σε πυρήνα άλλου στοιχείου. Το φαινόμενο της ραδιενέργειας ανακαλύφθηκε το 1896 από τον Α. Μπεκερέλ και μελετήθηκε από τους Π. Κιουρί και Μ. Κιουρί, Ράδεφορντ κ.ά..
Χρησιμότητα της ραδιενέργειας
Η ραδιενέργεια σαν ιονίζουσα ακτινοβολία χρησιμοποιείται ευρύτατα στη θεραπευτική, βασικά στη θεραπεία των καρκινικών όγκων. Βασίζεται η θεραπευτική αυτή στο ότι η ιονίζουσα ακτινοβολία προσβάλλει εκλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα. 
Η ραδιενέργεια επίσης, επειδή δημιουργεί μεταλλάξεις, χρησιμοποιήθηκε στη γενετική, ειδικά για τη δημιουργία νέων ποικιλιών αγροτικών καλλιεργειών ή μικροβίων και μυκήτων, για την παραγωγή αντιβιοτικών και βιολογικών δραστικών ενώσεων
Η ραδιενέργεια χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των τροφίμων, την αποστείρωση χειρουργικών εργαλείων και την καταπολέμηση μικροβίων με τη μέθοδο της ραδιενεργού στείρωσης. 
Εκτός από τη ραδιενέργεια, η πυρηνική αντίδραση προκαλεί τεράστια θερμοκρασία. Αυτή τη θερμοκρασία εκμεταλλεύεται η τεχνολογία με τους ατομικούς αντιδραστήρες. Η θερμική ενέργεια μετατρέπεται στους αντιδραστήρες, με τουρμπίνες, σε ηλεκτρική ενέργεια
Η τεράστια πυρηνική ενέργεια που εξαπολύεται κατά την πυρηνική αντίδραση χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων,των πιο καταστροφικών όπλων που επινόησε ποτέ η ανθρώπινη σκέψη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top