0 comments

Αεροθεραπεία

Μαΐου 27, 2018
air treatment
Αεροθεραπεία
Η αεροθεραπεία είναι μέθοδος θεραπείας, που έχει σκοπό να επωφεληθεί ο άρρωστος από την ευεργετική επίδραση του ατμοσφαιρικού αέρα.
Ενδείξεις
Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ενάντια στη φυματίωση, στην αναιμία, στις νευρώσεις, στην υπέρταση, στην αρτηριοσκλήρωση και κατά την περίοδο της ανάρρωσης ύστερα από βαριές αρρώστιες.
Η αεροθεραπεία ενισχύει γενικά τον οργανισμό κι αυξάνει την αντοχή του στις αρρώστιες και στις δυσμενείς συνθήκες.
Συνθήκες
Η αεροθεραπεία για να εφαρμοστεί χρειάζεται τοποθεσία με υγιεινές συνθήκες, ένα πάρκο, ένα δάσος, βεράντες που αερίζονται καλά κι όπου υπάρχει πάντα σκιά.
Τα αερόλουτρα που κάνει ο άρρωστος, δηλαδή η έκθεση του στον αέρα, μπορεί να είναι:
Θερμά (με θερμοκρασία 20 βαθμών και πάνω),
Δροσερά (16-19 βαθμούς) ή,
Κρύα (κάτω από 15 βαθμούς).
Ο άρρωστος, όταν υποβάλλεται σε ζεστά αερόλουτρα, πρέπει να είναι ξαπλωμένος, αλλά κατά τη διάρκεια των δροσερών ή κρύων αερόλουτρων πρέπει να κινείται ή να κάνει γυμναστική.
Διάρκεια
Η διάρκεια των ζεστών αερόλουτρων πρέπει να είναι 15-20 λεπτά και των δροσερών 5-10 λεπτά, ενώ για τα κρύα αερόλουτρα η διάρκεια τους στην αρχή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3-5 λεπτά. 
Προοδευτικά το χρονικό διάστημα των αερόλουτρων θα μεγαλώνει, ώσπου να φτάσουμε στις 2-3 ώρες για τα θερμά, 1,5-2 ώρες για τα δροσερά και 30 λεπτά περίπου για τα κρύα.
Η διάρκεια φυσικά των αερόλουτρων και ιδιαίτερα των κρύων εξαρτάται από την αντίδραση του κάθε αρρώστου.
Στην περίπτωση που ο άρρωστος νιώθει ρίγη πρέπει αμέσως να σταματήσει. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top