0 comments

Κέντρα Spa - Ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι

Μαΐου 26, 2018
Θεραπευτικά, απολαυστικά ή απλά
χαλαρωτικά τα κέντρα Spa...
Κέντρα Spa - θεραπευτικά, απολαυστικά ή απλά χαλαρωτικά ανάλογα με τον προορισμό και το είδος spa που θα επιλέξετε!!! 
Λοιπόν τι θα προτιμήσετε; Ένα μασάζ, μια θεραπεία με ζεστές πέτρες ή ίσως ήπια ποδηλασία στην όμορφη εξοχή; Η επίσκεψη σε κάποιο κέντρο spa μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να απαλλαγείτε από το stress της πολυάσχολης εργασιακής σας ζωής. Όμως με τόσα είδη spa σε διαφορετικούς προορισμούς και με τόσο μεγάλη ποικιλία θεραπειών από όλο τον κόσμο, η επιλογή ενός κέντρου spa μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολη υπόθεση.
Κέντρα Spa για υγεία ή αναψυχή;
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν ζητάτε ένα κέντρο spa υγείας ή ένα θέρετρο spa. Ποια η διαφορά; Λοιπόν, εξαρτάται από το εάν αναζητάτε στιγμές περιποίησης και χαλάρωσης συνοδεία καλού φαγητού ή εάν η επίσκεψη σας σε spa εστιάζει στην υγιεινή διατροφή και την καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί ακόμα και να αναζητάτε ένα διάλειμμα αποτοξίνωσης ή την αντιμετώπιση κάποιου ιατρικού ζητήματος. Φυσικά, ορισμένα spa προσφέρουν υπηρεσίες και των δυο προτιμήσεων, υγείας και αναψυχής ενώ πολλά θέρετρα spa διαθέτουν πισίνες, γήπεδα τένις ή ποδηλατοδρόμους, έτσι ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες πέρα από την απόλαυση!
Άπειρες επιλογές 
Αφού αποφασίσετε τι αναζητάτε, πρέπει να επιλέξετε την τοποθεσία και να αποφασίσετε τη διάρκεια της επίσκεψης σας. Υπάρχουν επιλογές για κάθε προϋπολογισμό και διάρκεια παραμονής, από λίγες ώρες έως αρκετές εβδομάδες. Ένα μακρινό ταξίδι είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος διαφυγής, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε μια επιλογή στον τόπο σας. Ένα κέντρο spa κοντά σας όχι μόνο είναι ιδανική επιλογή εάν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά έχει και χαμηλά έξοδα ταξιδιού, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε πολυτελείς θεραπείες στο spa της επιλογής σας. Ο χειμώνας είναι μια ιδανική εποχή για μια επίσκεψη σε spa και οι επιλογές στην Ευρώπη είναι πάρα πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε τη νότια Ευρώπη για μια καλή δόση ηλιοφάνειας, να ανανεωθείτε στα βουνά ή να κατευθυνθείτε προς την κεντρική Ευρώπη, θαυμάζοντας το τοπίο από τη ζεστή άνεση του spa σας. Εδώ περιγράφουμε ορισμένους από τους προορισμούς που μπορείτε να έχετε υπόψη σας.   
Πόλη ή εξοχή;
Ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς είναι η «Βουδαπέστη», πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Πλούσια σε θερμοπηγές, τα spa της πόλης έχουν ιστορία αιώνων, από τότε που αποίκησαν την περιοχή οι Ρωμαίοι. Μπορείτε ακόμα να δείτε τα ερείπια των μεγάλων δημόσιων λουτρών σε ορισμένα μέρη, όταν στη δεκαετία του 1920 η Βουδαπέστη ανέλαβε τα σκήπτρα ως διεθνής προορισμός για spa. Μεταξύ αυτών είναι το διάσημο «Gallert Baths and Spa», που περιλαμβάνει μια ποικιλία από διαφορετικές θερμές πισίνες, σάουνες και θεραπείες. Ένα σημαντικό μέρος των αξιοθέατων είναι η αρχιτεκτονική: θαυμάσια έπιπλα art nouveau, μωσαϊκά και παράθυρα με υαλογραφήματα. Θαυμάστε το υπέροχο περιβάλλον καθώς χαλαρώνετε. 
Μια δόση βουνίσιου αέρα
Για ένα πιο φυσικό περιβάλλον οι «Άλπεις» είναι ο ιδανικός προορισμός spa με πολλές και διαφορετικές επιλογές. Είναι δημοφιλείς τόσο για όσους αναζητούν θεραπείες υγείας όσο και για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης χάρη σε ένα μείγμα βουνίσιου αέρα, πλουσίων σε μεταλλικά συστατικά θερμών πηγών και διαφορετικές επιλογές άσκησης, όπως σκι, περπάτημα ή ποδηλασία, ανάλογα με την εποχή ή επιθυμούν να κάνουν «Αεροθεραπεία». Ορισμένα άτομα διαλέγουν την εξοχή για να βρίσκονται μακριά από τις θορυβώδεις και πυκνοκατοικημένες περιοχές. Επειδή τα spa των Άλπεων μπορεί να ποικίλλουν, από τα μεγάλα που επισκέπτονται πολλά άτομα έως τα πιο μικρά και ήσυχα, σας συνιστούμε να ερευνήσετε πιθανούς προορισμούς πριν κάνετε την κράτηση σας. 
Απορροφώντας τα στοιχεία
Κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να σας λείψει ο ήλιος και τα οφέλη του, οπότε ένα διάλειμμα σε spa με πιο θερμά κλίματα μπορεί να είναι ελκυστική επιλογή. Δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί σε θερμά κλίματα περιλαμβάνουν την «Κύπρο» την «Ελλάδα» και τις «Κανέριες Νήσους». Μια κοινή επιλογή στα παραθαλάσσια spa είναι η «θαλασσοθεραπεία» που χρησιμοποιεί στοιχεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως το θαλάσσιο νερό, την άλμη, τα φύκια και τη λάσπη, για θεραπευτικούς σκοπούς. Για αυτά τα είδη θεραπείας έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής η ακτή της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία ως πολύ δημοφιλής προορισμός spa, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μεταξύ των πλέον γνωστών είναι το «Ana pa», όπου η θεϊκή λάσπη αποτελεί μια από τις προτιμώμενες θεραπείες. Η πόλη του «Sochi», είναι άλλη μια εξίσου καλή επιλογή. Πασίγνωστες για τις φερόμενες θεραπευτικές ιδιότητες των θεϊκών θερμοπηγών της, η πόλη του Sochi προσφέρει 200 spa υγείας. 
Εθιμοτυπίες των spa
Όπου κι αν αποφασίσετε να πάτε και ανεξάρτητα από τις επιλεγμένες θεραπείες, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές πτυχές που πρέπει να έχετε υπόψη όταν επισκέπτεστε ένα spa. Βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε εκεί περίπου 15 λεπτά πριν το ραντεβού σας - αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για τις διαδικασίες εισόδου και για να αλλάξετε ρούχα. Οι εθιμοτυπικές διαδικασίες του spa ποικίλλουν ελαφρά από χώρα σε χώρα και ανάλογα με τον τύπο της θεραπείας που επιλέξατε, αλλά τα περισσότερα spa θα σας δώσουν μια ρόμπα. Πολλά άτομα επιλέγουν να φορούν μαγιό κάτω από τη ρόμπα. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι, απλά ρωτήστε. Εάν τηρήσετε αυτές τις βασικές υποδείξεις, θα μπορείτε να εστιάσετε στο πιο σημαντικό κομμάτι: να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαμονή σας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top