0 comments

Διώξτε την υγρασία από την ζωή σας για καλύτερη υγεία

Μαΐου 22, 2018
Push the moisture out of your life for better health
Βάλε τέλος στην αλλεργία σου...
Η υγρή ατμόσφαιρα έχει άμεση επίδραση στο σώμα μας και μπορεί να επιδεινώσει ή ακόμα και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας όπως αλλεργίες, ρινίτιδες, κρίσεις άσθματος, ρευματισμούς, αλλά και ημικρανίες και καρδιοπάθειες. Φτιάξε λοιπόν τη σωστή ατμόσφαιρα και ανέπνευσε ελεύθερα. 
Βάλε παγίδες 
Εξοπλίσου με παγίδες υγρασίας και τοποθέτησε τες μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια, για να αποφύγεις τη μούχλα που μπορεί να δημιουργηθεί εκεί (θα τις βρεις σε σούπερ μάρκετ, χρωματοπωλεία) ή, ακόμα καλύτερα, προμηθεύσου έναν αφυγραντήρα για να ρυθμίζεις την υγρασία του χώρου σου. Φρόντισε στους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνονται υδρατμοί (μπάνιο, κουζίνα, πλυντήρια, στεγνωτήρια) να υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού, ή άφηνε ανοιχτό το παράθυρο. Όταν μαγειρεύεις, να χρησιμοποιείς πάντα τον απορροφητήρα.
Διώξτε και τη σκόνη
Τα ακάρεα, οι μύκητες, αλλά και πολλές ακόμα αλλεργιογόνες ουσίες δεν αγαπούν μόνο την υγρασία, αλλά και τη σκόνη, και βρίσκουν καταφύγιο στις κουρτίνες, τα μαξιλάρια, το στρώμα, τα χαλιά σου και λοιπά. Γι΄αυτό: χρησιμοποίησε τα ειδικά πανάκια που παγιδεύουν τη σκόνη ή καθάριζε τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί.
Αέριζε καθημερινά το σπίτι, τα υπνοδωμάτια, τα σκεπάσματα και τα καλύμματα, ακόμα κι αν έχει πολύ κρύο. Πλένε συχνά τα καλύμματα και τα σκεπάσματα και προτίμησε να είναι βαμβακερά. «Ντύσε» το σπίτι με μικρά χαλιά αντί για μοκέτες. Μέχρι 50% υγρασία προσπάθησε να είναι στο χώρο, καθώς τα ακάρεα και άλλες αλλεργιογόνες ουσίες μειώνονται σημαντικά όταν το ποσοστό της σχετικής υγρασίας διατηρείται σταθερά κάτω από αυτό το επίπεδο. Επίσης φρόντισε η θερμοκρασία να μένει σταθερά γύρω στους 20 βαθμούς. 
Βάλε ηλεκτρική σκούπα, ακόμα και στον καναπέ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και φρόντισε να αλλάζεις τη σακούλα της συχνά. 
Καθάριζε τα πατώματα πάντα με υγρή σφουγγαρίστρα. 
Φρόντισε για τον καλό καθαρισμό και την τακτική συντήρηση των κλιματιστικών. 
Μη φοράς παπούτσια μέσα στο σπίτι. 
Μην επιτρέπεις το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. 
Αν έχεις προβλήματα υγείας
Αν αντιμετωπίζεις αναπνευστικά προβλήματα, απόφυγε τη σωματική άσκηση στους υπαίθριους χώρους όταν ο καιρός είναι πολύ υγρός και συμβουλεύσου το γιατρό σου για το αν θα πρέπει να τροποποιήσεις την αγωγή που ήδη ακολουθείς. 
Αν πάσχεις από ρευματολογικές ή καρδιαγγειακές παθήσεις, καλό είναι τις μέρες με έντονη υγρασία, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, να βρίσκεσαι σε ζεστό περιβάλλον και σε τακτική επικοινωνία με το γιατρό σου. 
Αν οι αρθρώσεις σου πονούν ιδιαίτερα τις ημέρες που έχει υγρασία, ξεκίνα να γυμνάζεσαι συστηματικά για να ενδυναμώσεις το σκελετό και το μυϊκό σου σύστημα και ιδανικά προτίμησε την κολύμβηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top