0 comments

Τι είναι η υδροκήλη-Θεραπεία

Μαΐου 22, 2018
what is hydrocele?
Σχηματική παράσταση θεραπείας Υδροκήλης
Είναι συσσώρευση υγρού στην κοιλότητα του ορογόνου (εξωτερικός) χιτώνα του όρχεως.
Μπορεί να οφείλεται στην υπερπαραγωγή υγρού, λόγω φλεγμονής των όρχεων ή της επιδιδυμίδας, ή σε απόφραξη λεμφική ή φλεβική, στο σπερματικό τόνο ή στον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο. Η υδροκήλη εμφανίζεται σαν συμπτωματική σε οποιαδήποτε ηλικία, σαν ιδιοπαθής προπάντων μετά τα 50 έτη και σαν υδροκήλη του βρέφουςΗ υδροκήλη του βρέφους δημιουργείται από μια ανωμαλία της εξέλιξης του γεννητικού σωλήνα. Συχνά εξαφανίζεται πριν από τα δύο χρόνια και δεν χρειάζεται χειρουργική θεραπεία. 
Η συμπτωματική μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, ορχίτιδα, επιδιδυμίτιδα, φιλαρίαση ή σε όγκο της επιδιδυμίδας, του όρχεως ή του όσχεου. Πρέπει να γίνεται παρακέντηση και να εξετάζεται το υγρό για μικρόβια, κύτταρα και άλλα, ώστε να καθοριστεί το αίτιο. 
Παρατηρούμε συνήθως τέσσερις τύπους υδροκήλης:  
Α. Συνηθισμένος τύπος υδροκήλης με ελυτροπεριτοναϊκό πόρο.
Β. Υδροκήλη που επικοινωνεί ελεύθερα με την περιτοναϊκή κοιλότητα. 
Γ. Κύστη του πόρου.
Δ. Δίλοβη υδροκήλη.
Θεραπεία
Η θεραπεία είναι αιτιολογική. Η ιδιοπαθής παρουσιάζεται πολύ συχνά στην ηλικία των 50 χρονών και πάνω. Συχνά πιάνει και τους δύο όρχεις και είναι ογκώδεις με πολύ υγρό. Η θεραπεία είναι χειρουργική. Μπορεί το υγρό να είναι αιματηρό ή καθαρό αίμα, οπότε μιλάμε για αιματοκήλη. Και εδώ η θεραπεία είναι χειρουργική.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top