One comments

Αντιμετώπιση των πρώτων ρυτίδων

Μαΐου 22, 2018
treating the first wrinkles
Παγώνοντας τις πρώτες ρυτίδες
Κι όμως, κάποια στιγμή, όσο και να εύχεσαι αυτή να μην έρθει ποτέ, θα τις δεις στον καθρέφτη. Αν και στην αρχή είναι λεπτές ή ορατές μόνο σε συγκεκριμένες εκφράσεις, κάποτε ανακαλύπτεις ότι όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά και ότι μπορεί να φαίνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρουμε, θα ήθελες να τις εξαφανίσεις και δεν είσαι η/ο μόνη/ος. Είσαι όμως τυχερή/ος, γιατί στις μέρες μας πλέον κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εφικτό.  
Ερωτήσεις- Απαντήσεις.  
Συνήθως συνδέουμε τις ρυτίδες με τις πιο ώριμες ηλικίες. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να έρθουν από νωρίς; 
Η γήρανση του δέρματος και η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων ξεκινά, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, από τα 20, καθώς από εκεί και έπειτα η φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό αρχίζει να επιβραδύνεται. Ωστόσο, οι πρώτες ορατές ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους γύρω στα 30. Είναι δύσκολο πάντως να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες, γιατί ο χρόνος ποικίλλει από άτομο σε άτομο. 
Σε κάποια άτομα μπορεί να εμφανιστούν πιο νωρίς και σε άλλα πιο αργά; 
Ακριβώς. Παράγοντες όπως η ήλιο-έκθεση, το κάπνισμα, το αλκοόλ είναι επιβαρυντικοί και επισπεύδουν την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος, ρόλο όμως παίζει και η κληρονομικότητα. Αλλά βασικοί παράγοντες είναι επίσης η εκφραστικότητα του προσώπου και η κινητικότητα των μυών, που ιδιαίτερα γύρω από το μάτι δε μένουν ούτε στιγμή χωρίς να συσπώνται, δίνοντας έτσι τη βασική έκφραση του προσώπου. Υπάρχουν, για παράδειγμα, άτομα με πολύ εκφραστικό πρόσωπο, κάτι που οφείλεται στη συχνή σύσπαση των μυών, αλλά δυστυχώς εμφανίζουν πιο νωρίς ρυτίδες σε κάποια σημεία, στο μέτωπο ή γύρω από τα μάτια ή το στόμα. 
Γενικά ποια είναι τα σημεία στο πρόσωπο όπου εμφανίζονται πιο συχνά οι πρώτες ρυτίδες;
Οι πρώτες λεπτές γραμμές που με το χρόνο θα εξελιχθούν σε ρυτίδες εμφανίζονται συνήθως γύρω από τα μάτια, το λεγόμενο πόδι χήνας, καθώς το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό και έχει την περισσότερη μυϊκή έκφραση. Επίσης στο μέτωπο εμφανίζονται οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης ή ρυτίδες έκπληξης ή θυμού, που, όπως σε κάποια άτομα με υπερλειτουργικό μέτωπο, μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και από τα 30. Αντίστοιχα, στο μεσόφρυο μπορεί να εμφανιστούν οι ρυτίδες θυμού ή προσαρμογής της όρασης. Υπάρχουν επίσης οι ρινοπαρειακές ρυτίδες ή αλλιώς ρυτίδες γέλιου, γιατί σχηματίζονται σε κάποιους την ώρα που γελάνε. Μπορεί όμως να εμφανιστούν και σε άτομα που έχασαν ξαφνικά πολύ βάρος, ενώ σε κάποιους υπάρχουν από νεαρή ηλικία λόγω της κατασκευής του προσώπου. 
Οι κρέμες ενυδάτωσης μπορεί να αντιμετωπίσουν τις πρώτες αυτές ρυτίδες;
Σίγουρα βοηθούν στη πρόληψη και σε κάποιο βαθμό στη λείανση των λεπτών γραμμών. Πλέον υπάρχουν και κρέμες με βιολογικούς παράγοντες με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι οι νέες κρέμες βιοτεχνολογίας, που μπροστά τους όλες οι κρέμες που είχαμε μέχρι τώρα φαντάζουν σαν γιαγιάδες μπροστά στα εγγόνια τους. Είναι όμως δύσκολο και θα έλεγα πιο σωστά ακατόρθωτο οι αισθητικές κρέμες να εξαφανίσουν τις ρυτίδες. Αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο ο πλαστικός χειρουργός. 
Ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε ρυτίδας από τον πλαστικό είναι κοινός; 
Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να προλάβουμε την πρωτοεμφανιζόμενη γραμμή πριν γίνει βαθιά και μεγάλη ρυτίδα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με μεθόδους αντιγήρανσης όπως το fractional laser, η μεσοθεραπεία και η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, που συντελούν στη λείανση των λεπτών ρυτίδων και στη γενική αναζωογόνηση και ανάπλαση του δέρματος. Από τη στιγμή όμως που οι ρυτίδες είναι ορατές και ενοχλούν, υπάρχουν τρόποι για να τις εξαφανίσουμε χρησιμοποιώντας ανάλογα με το σημείο διαφορετικές μεθόδους. Για τις οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο, το botox έχει άριστα αποτελέσματα. Έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι η επανάληψη ανά τρίμηνο συντελεί στο να ξεχάσει το άτομο να κάνει τις κινήσεις που προκαλούν ρυτίδες, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα οι ενέσεις botox να επαναλαμβάνονται όλο και πιο αραιά. Για το μεσόφρυο επίσης εφαρμόζουμε botox, όμως, αν η ρυτίδα είναι πολύ βαθιά, μπορεί να χρειαστούν και ενέσιμα fillers. Fillers επίσης χρησιμοποιούνται για τις ρινοπαρειακές ρυτίδες. Με τα νέα fillers, μάλιστα, τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ περισσότερο. 
Για τις πρώτες ρυτίδες των ματιών τι μπορούμε να κάνουμε;
Γενικά η περιοχή αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Για τις λεπτές ρυτίδες μπορεί να βοηθήσει το laser, αλλά και το botox. Όταν όμως υπάρχουν πολλές ρυτίδες ή σακούλες σε νέα άτομα, που πολλές φορές αυτό είναι και το θέμα δέρματος και κληρονομικότητας, λύσεις δίνει μόνο η βλεφαροπλαστική, και μιλάμε για όλες τις ηλικίες. 
Οι μη επεμβατικές θεραπείες μπορεί να λειτουργήσουν και ως μέτρο πρόληψης των ρυτίδων;
Ναι, γι΄αυτό μπορεί να ξεκινήσουν από νωρίς, ακόμα δηλαδή και από την ηλικία των 25 ή των 30. Γενικά, μόλις κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές, καλό είναι όλοι να επισκεφτούν έναν πλαστικό χειρούργο, που θα τους καθοδηγήσει εξατομικευμένα στα βήματα που μπορεί να τους εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή πρόληψη αλλά και πρώιμη αντιμετώπιση των σημαδιών του χρόνου.
Παγώνοντας τις πρώτες ρυτίδες σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να κάνουμε lifting προσώπου ποτέ;
Όχι, γιατί κάποια στιγμή η χαλάρωση είναι αναπόφευκτη και είναι αδύνατον να διορθωθεί με τις μεθόδους που προαναφέραμε.

1 comments:

  1. Δυστυχώς αμελούμε τη φροντίδα του δέρματός μας και δεν παίρνουμε τα μέτρα μας από νωρίς. Εγώ πάντως επειδή βαρέθηκα να αλλάζω αντιρυτιδικές (ποτέ καμια μας δεν έχει μείνει ευχαριστημένη) δοκίμασα τη θεραπεία dermapen εδώ https://chryssalis.com/dermapen/ και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Σας τη συστήνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top