0 comments

Ιδιαιτερότητες της ανδρικής επιδερμίδας και καλλυντικά

Μαΐου 23, 2018
peculiarities of male epidermis and cosmetics
Οι αφροί ξυρίσματος χωρίς σαπούνι
είναι ιδανικοί για αλλεργικές επιδερμίδες
Σύμφωνα με την Euromonitor International, μια παγκόσμια εταιρεία έρευνας, ο τομέας της ανδρικής περιποίησης είναι από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους. Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στην αλλαγή της εργασίας του άνδρα, που από χειρωνακτική έχει γίνει δουλειά γραφείου, αλλά και στον αστικό τρόπο ζωής. Ωστόσο, παρότι πλέον δεν θεωρείται ντροπή για τον άνδρα να πάει σε ένα κατάστημα καλλυντικών, οι γυναίκες είναι εκείνες που διαλέγουν και αγοράζουν τα καλλυντικά του συντρόφου τους. «Ο Κώστας χρησιμοποιούσε συνέχεια το πανάκριβο σαμπουάν μου, που αγόραζα από το κομμωτήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν του προκαλούσε ξηροδερμία όπως το δικό του», παραπονέθηκε μια μέρα η φίλη μου η Αφροδίτη. Και συνέχισε: «Επειδή, λοιπόν, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα έβρισκε ποτέ το κατάλληλο και - το χειρότερο - ότι θα εξακολουθούσε να λούζεται με το δικό μου, πήγα η ίδια στο σουπερμάρκετ και του αγόρασα ένα ανδρικό σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας». Περιπτώσεις σαν την Αφροδίτη υπάρχουν πολλές, αν όχι οι περισσότερες. Σε μια έρευνα που έγινε στη Βρετανία, ανάμεσα σε 25.000 νοικοκυριά, βρέθηκε ότι το 50% της αύξησης του τζίρου των ανδρικών καλλυντικών οφείλεται στις γυναίκες.
Η Βρετανή εκπρόσωπος της Tesco, της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ, αναφέρει ότι τα καλλυντικά που έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων είναι οι ενυδατικές, τα καθαριστικά προσώπου και οι κρέμες για μετά το ξύρισμα. Ο άνδρας αλλάζει, φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του, πάει γυμναστήριο, προσέχει τη διατροφή του και φυσικά το δέρμα του. Ο αριθμός των ανδρών που επισκέπτονται κέντρα αισθητικής έχει αυξηθεί πολύ. Οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν αποτρίχωση - κυρίως στην πλάτη και στο στήθος - και να «σβήσουν» τις ουλές και τα σημάδια της ακμής.
Οι ιδιαιτερότητες της ανδρικής επιδερμίδας
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι άνδρες αργούν να εμφανίσουν ρυτίδες δεν οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης των ανδρικών καλλυντικών, αλλά στη δομή της επιδερμίδας τους. 
Η ανδρική επιδερμίδα είναι 20% πιο παχιά από της γυναίκας, είναι πιο πλούσια σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και έχει μεγαλύτερους σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες, άρα καλύτερη φυσική ενυδάτωση. 
Και όμως, παρά τα θετικά, η ανδρική επιδερμίδα αντιμετωπίζει προβλήματα. 
Ακριβώς εξαιτίας του πάχους της επιδερμίδας του άνδρα, η απορρόφηση των καλλυντικών είναι δύσκολη, γι’ αυτό επιβάλλεται η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων με ενεργά συστατικά που επιτρέπουν τη γρήγορη απορρόφησή τους. 
Άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζει η ανδρική επιδερμίδα είναι:
Θυλακίτιδα, το φαινόμενο δηλαδή που οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα. 
Επίμονες κοκκινίλες, ερύθημα.
Αφυδάτωση εξαιτίας του ξυρίσματος.
Ευαισθησία, με τάση προς ερεθισμούς και σπυράκια.
Λιπαρότητα και μαύρα στίγματα.
Τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια είναι η προβλεπόμενη αύξηση του τζίρου των ανδρικών καλλυντικών παγκοσμίως μέχρι το 2017. 
Ο οδηγός της ανδρικής περιποίησης
Οι βασικές συμβουλές για μαλλιά, νύχια, δέρμα και δόντια, για να θεωρείται πάντα κομψός και περιποιημένος.
Μαλλιά
Το λούσιμο πρέπει να γίνεται καθημερινά ή μέρα παρά μέρα, με ένα σαμπουάν που ταιριάζει στις ανάγκες του. 
Αν έχει μακριά μαλλιά, χρειάζεται οπωσδήποτε conditioner ή μάσκα.
Κούρεμα κάθε μήνα ή κάθε 3 εβδομάδες.
Δέρμα
Καθημερινό ντους με ένα ενυδατικό shower gel.
Καθημερινός καθαρισμός του προσώπου. Αν υπάρχουν μαύρα στίγματα, πρέπει να πλένει το πρόσωπό του με ειδικά στυπτικά προϊόντα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπυράκια, ενώ για σοβαρότερες περιπτώσεις θα πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια του δερματολόγου. 
Ενυδάτωση του προσώπου. Σε περιπτώσεις που η επιδερμίδα είναι θαμπή και αφυδατωμένη, θα πρότεινα προϊόντα σε μορφή gel για έξτρα ενυδάτωση με ουσίες όπως η γλυκερίνη και τα ένζυμα, ενώ για τόνωση συστήνω καλλυντικά με μαγγάνιο. Η ενυδάτωση θα διαρκεί πολύ, ενώ η ξηρότητα θα εξαφανιστεί κατά 80%. Όσον αφορά το ξύρισμα, χρειάζεται προσοχή. 
Τα ειδικά gel ξυρίσματος με απολεπιστικούς-ενυδατικούς και αντιβακτηριακούς παράγοντες προστατεύουν την επιδερμίδα από ερεθισμούς. Επίσης, οι αφροί ξυρίσματος χωρίς σαπούνι είναι ιδανικοί για αλλεργικές επιδερμίδες. 
Χέρια - Πόδια
Κόψιμο των νυχιών μία φορά την εβδομάδα με νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι (είναι γεγονός ότι πολλοί προτιμούν να κόβουν τα νύχια τους δαγκώνοντας τα).
Αν υπάρχουν κάλοι, μαλακώστε τους με μια ενυδατική κρέμα, λίμα ή ελαφρόπετρα, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.
Δόντια 
Βούρτσισμα πρωί και βράδυ και - ιδανικά - χρήση οδοντικού νήματος μία φορά την ημέρα.
Διάβασε επίσης:
Δοθιήνας - Ιδρωταδενίτιδα και Αντιμετώπιση των πρώτων ρυτίδων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top