0 comments

Ανδρική ομοφυλοφιλία…η πρόληψη

Φεβρουαρίου 10, 2018
Man's homosexuality ... prevention
Μάθετε τους κινδύνους που σχετίζονται
με τους σεξουαλικούς χώρους
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ορισμένους κινδύνους για την υγεία τους. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ειδικότερα, καθώς και οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για συγκεκριμένες ασθένειες. 
Αν και οι επιμέρους κίνδυνοι διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες πέρα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις πρακτικές σας, συμπεριλαμβανομένων του οικογενειακού ιστορικού και της ηλικίας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα κοινά ζητήματα υγείας για τους γκέι άνδρες και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε υγιείς. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS, καθώς και από άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (γονόρροια, χλαμύδια και σύφιλη). 
Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις: 
Εξεταστείτε και εσείς και ο σύντροφός σας
Μην έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, εκτός αν είστε βέβαιοι ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν έχετε μολυνθεί από τον ιό HIV ή από άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Η εξέταση είναι σημαντική γιατί πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν αν έχουν μολυνθεί και άλλοι ίσως να μην είναι ειλικρινείς σχετικά με την υγεία τους. 
Χρησιμοποιήστε ένα προφυλακτικό ή άλλη προστασία. 
Χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, αλλά και κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Χρησιμοποιείτε λιπαντικά μόνο με βάση το νερό, όχι βαζελίνη, λοσιόν, κρέμες ή κρύα έλαια. Τα λιπαντικά με βάση το λάδι μπορεί να αποδυναμώσουν τα προφυλακτικά λάτεξ και να τα κάνουν να σπάσουν. Μην μοιράζεστε ερωτικά παιχνίδια, να τα κρατάτε ασφαλή με ένα προφυλακτικό και να τα καθαρίζετε πριν και μετά τη χρήση. 
Να είστε μονογαμικοί. 
Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος για την αποφυγή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων είναι να μείνετε σε μια μακροχρόνια αμοιβαία μονογαμική σχέση με έναν σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί. Εξετάστε το φάρμακο Truvada. Το φάρμακο Truvada μειώνει τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων μολύνσεων HIV σε άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Το Truvada επίσης χρησιμοποιείται ως θεραπεία του HIV, μαζί με άλλα φάρμακα. Όταν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης από τον HIV, το Truvada είναι κατάλληλο μόνο εάν ο γιατρός σας είναι βέβαιος ότι δεν έχετε ήδη HIV ή ηπατίτιδα Β. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά, όπως ακριβώς προβλέπεται και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές, όπως η χρήση προφυλακτικών κάθε φορά που κάνετε σεξ. Το Truvada δεν είναι για όλους. Αν σας ενδιαφέρει το Truvada, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη και για το αν είναι σωστό για εσάς.  
Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και μην κάνετε χρήση ναρκωτικών. 
Εάν είστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρεθείτε απέναντι από σεξουαλικούς κινδύνους. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα ενέσιμα ναρκωτικά, να μην μοιράζεστε τις ίδιες βελόνες. 
Μάθετε τους κινδύνους που σχετίζονται με τους σεξουαλικούς χώρους. 
Οι σεξουαλικοί χώροι, όπως τα σεξ πάρτι, μπορεί να διευκολύνουν πολλαπλές και ανώνυμες σεξουαλικές συνευρέσεις, έχουν όμως και μεγαλύτερους κινδύνους. 
Εμβολιαστείτε
Οι εμβολιασμοί μπορεί να σας προστατεύσουν από την ηπατίτιδα Α και την ηπατίτιδα Β, σοβαρές λοιμώξεις του ήπατος που μπορούν να εξαπλωθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής. Παραμείνετε σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει θεραπεία για το HIV/AIDS και πολλές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε υγιείς είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας. 
Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη 
Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις και με άνδρες, μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Επιπλέον, οι νέοι που αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή τρανσέξουαλ μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο για κατάθλιψη και απόπειρες αυτοκτονίας. Άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την κοινωνική αποξένωση, τις διακρίσεις, την απόρριψη από τους αγαπημένους, την κακοποίηση και τη βία. Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό για τους άνδρες που προσπαθούν να κρύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και εκείνους που δεν έχουν κοινωνική στήριξη. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και σε έναν φαύλο κύκλο συναισθηματικών, συμπεριφορικών προβλημάτων. Ακόμα μπορεί να οδηγήσει σε νομικά και οικονομικά προβλήματα. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είστε καταθλιπτικοί, μιλήστε με το γιατρό σας. Εάν είστε απρόθυμοι να αναζητήσετε θεραπεία, εκμυστηρευτείτε το σε έναν έμπιστο φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο. Το να εκφράσετε τα αισθήματά σας θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του να λάβετε θεραπεία. 
Αντιμετωπίστε τις ανησυχίες για την εικόνα του σώματός σας 
Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν προβλήματα με την εικόνα του σώματός τους και διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία και η νευρική βουλιμία. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι πιο πιθανό να θεωρούν τον εαυτό τους ως σεξουαλικό αντικείμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια για την κακή εικόνα του σώματός τους. Αν έχετε αγωνία για την εικόνα του σώματός σας ή μια διατροφική διαταραχή, ζητήστε βοήθεια. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας. 
Ζητήστε βοήθεια για την κατάχρηση ουσιών 
Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν μοναδικούς παράγοντες κινδύνου για κατάχρηση ουσιών, όπως: 
  • να εξαρτώνται από μπαρ και κλαμπ για την κοινωνικοποίησή τους και την αμοιβαία υποστήριξή τους.
  • να έχουν άγχος εξαιτίας της προσπάθειάς τους να πλασάρονται ως ετεροφυλόφιλοι.
  • να φέρουν τραύμα λόγω εκφοβισμού, βίας ή κακοποίησης.να υφίστανται τις επιπτώσεις του σεξισμού και των διακρίσεων.
Αναγνωρίστε την ενδοοικογενειακή βία
Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε μια σχέση. Προειδοποιητικά σημάδια ειδικά για τους gay άνδρες μπορεί να περιλαμβάνουν έναν σύντροφο ο οποίος: 
  • Απειλεί να πει στους φίλους, τους αγαπημένους, τους συναδέλφους ή μέλη της κοινότητας το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου σας. 
  • Σας λέει ότι οι αρχές δεν θα βοηθήσουν έναν ομοφυλόφιλο, έναν αμφιφυλόφιλο ή ένα άτομο τρανσέξουαλ.
  • Σας λέει ότι αν εγκαταλείψετε τη σχέση σας αυτό σημαίνει ότι παραδέχεστε ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αποκλίνουσες.
  • Σας λέει ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φυσιολογικό μέρος των ομοφυλοφιλικών σχέσεων ή ότι οι άνδρες είναι εκ φύσεως βίαιοι.
Μένοντας σε μια βίαιη σχέση αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος ή απελπισία. Αν δεν θέλετε να αποκαλύψετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας, έχετε λιγότερες πιθανότητες να ζητήσετε βοήθεια μετά από μια επίθεση. Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος της βίας είναι να αναλάβετε δράση - όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Αν είστε στόχος της ενδοοικογενειακής βίας, πείτε σε κάποιον σχετικά με αυτό, είτε πρόκειται για ένα φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο. Σκεφτείτε να τηλεφωνήστε σε μια γραμμή εξυπηρέτησης της ενδοοικογενειακής βίας και δημιουργήστε ένα σχέδιο για να αφήσετε το άτομο που σας κακοποιεί.
Κάντε προτεραιότητά σας τη ρουτίνα της φροντίδας υγείας
Μην αφήσετε το φόβο της ομοφοβίας και το στίγμα που συνδέεται με την ομοφυλοφιλία να σας αποτρέψει από το να ζητήσετε φροντίδα υγείας. Αντ’ αυτού, να αναλάβετε την ευθύνη της υγείας σας. Ψάξτε για ένα γιατρό, ο οποίος σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Προσδιορίστε τον εαυτό σας ως ομοφυλόφιλο ή αμφιφυλόφιλο και ρωτήστε σχετικά με τις εξετάσεις ρουτίνας που συνίστανται για τους άνδρες στην ηλικιακή σας ομάδα - όπως μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και προβολές για καρκίνο του προστάτη, των όρχεων και καρκίνο του παχέος εντέρου. Εάν δεν είστε σε μια μακροχρόνια, αμοιβαία μονογαμική σχέση, προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Μοιραστείτε τυχόν άλλα προβλήματα υγείας, που μπορεί να έχετε με το γιατρό σας. Η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία θα βοηθήσει την προώθηση της υγείας σας μακροπρόθεσμα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top