0 comments

Τι είναι δυσπαρεύνεια

Φεβρουαρίου 26, 2018
ti einai dysparevneia
Πονάω όταν κάνω έρωτα...
Είναι ο πόνος που νιώθει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, σε σημείο που να διαταράσσεται η φυσιολογική εκτέλεσή της. Ακόμα και όταν ο πόνος δεν υπάρχει, ο φόβος του μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ικανοποίηση. 
Τα αίτια της δυσπαρεύνειας δυνατόν να είναι οργανικά ή ψυχολογικά
Οργανικά αίτια είναι διάφορα προβλήματα στην είσοδο του κόλπου, όπως άρρηκτος παρθενικός υμένας, κακή επούλωση τομής της περιοχής μετά από τοκετό ή εγχείρηση, τομή του αιδοίου και των μυών του περινέου κατά τον τοκετό, ελαττωμένη ελαστικότητα λόγω προχωρημένης ηλικίας, αποστήματα των χειλέων ή των βαρθολίνειων αδένων και, γενικά, βλάβες του αιδοίου, προβλήματα από την κλειτορίδα, όπως ερεθισμός ή φλεγμονές, και, τέλος, προβλήματα από τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες, όπως ενδομητρίωση κυρίως του ορθοκολπικού διαφράγματος, ενδοπυελική φλεγμονή, οξεία ή χρόνια, μισχωτοί κυρίως εξαρτηματικοί όγκοι ή εξωμήτρια κύηση.
Ψυχολογικά αίτια θεωρούνται ο φόβος για πιθανό πόνο, ο φόβος για αφροδίσια νοσήματα και, ο φόβος για ανεπιθύμητη κύηση. 
Μερικές φορές παρατηρείται το φαινόμενο του κολπόσπασμού, δηλαδή επώδυνος αντανακλαστικός σπασμός των περικολπικών ιστών και των μυών του περινέου, που συμβαίνει κατά τη διείσδυση του πέους. Είναι πλέον συνήθης σε νέες γυναίκες, χωρίς εμπειρίες ή σε γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση, αλλά μπορεί και να οφείλεται σε τραυματισμό του κόλπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top