0 comments

Τενοντίτιδα του επιγονατιδικού τένοντα

Φεβρουαρίου 08, 2018
Tendonitis of the patellar tendon
jumper Knee
athlitiatriki, ygeiaonline, pathiseis, astheneies,
Είναι φλεγμονή που δημιουργείται στον επιγονατιδικό τένοντα ή σύνδεσμο. Αυτός είναι συνέχεια του τένοντα του τετρακέφαλου, εκφυόμενος από τον κάτω πόλο της επιγονατίδας με πρόσφυση στο κνημιαίο κύρτωμα. Το jumper Knee είναι διαδεδομένος τραυματισμός υπέρ-χρήσης και αφορά κυρίως άλτες και αθλήματα στα οποία πραγματοποιούνται πολλά άλματα, βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ, άλμα εις μήκος, τριπλούν και άλλα. 
Η φλεγμονή δημιουργείται από μικροκακώσεις και υπερφόρτιση στην έκφυση του τένοντα στο κάτω μέρος της επιγονατίδας και ορισμένες φορές επεκτείνεται σε όλον τον τένοντα μέχρι την πρόσφυσή του, κνημιαίο κύρτωμα
Συμπτώματα
Ο πόνος που υπάρχει κατά την διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας και εντοπίζεται στον κάτω πόλο της επιγονατίδας, είναι το βασικό σύμπτωμα της πάθησης. Αργότερα υπάρχει σχετική δυσκαμψία του γόνατος και επιδείνωση του πόνου. Η ακτινογραφία στην περιοχή, ορισμένες φορές, δείχνει ασβεστοποίηση.
Θεραπεία 
Ανάπαυση για 5 έως 10 ημέρες. Η φυσικοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή είναι οι ανάλογες με αυτές των τενοντίτιδων. Όμως στην περίπτωση της τενοντίτιδας του επιγονατιδικού συνδέσμου είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η δύναμη του τετρακέφαλου. Αυτό γίνεται με ειδικό πρόγραμμα ισομετρικών ασκήσεων με βάρη που αρχίζουν από ένα κιλό και προοδευτικά αυξάνουν μέχρι τα δέκα περίπου. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top