0 comments

Λεσβίες - Θέματα υγείας

Φεβρουαρίου 10, 2018
Lesbian - Health issues
Κάντε προτεραιότητα τη
ρουτίνα της φροντίδας υγείας
Όλες οι γυναίκες έχουν ορισμένους κινδύνους για την υγεία. Οι γυναίκες, ωστόσο, που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο συγκεκριμένων ανησυχιών για την υγεία τους. Αν και οι επιμέρους κίνδυνοι σας διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες πέρα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις πρακτικές σας, συμπεριλαμβανομένων του οικογενειακού ιστορικού και της ηλικίας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα κοινά προβλήματα υγείας για τις λεσβίες και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε υγιείς.
Προστατέψετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις
Ορισμένες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), η βακτηριακή κολπίτιδα και οι τριχομονάδες, μπορούν να εξαπλωθούν μεταξύ των γυναικών. Το στοματικό σεξ και η σεξουαλική συμπεριφορά που περιλαμβάνει κολπική ή πρωκτική επαφή, ιδίως με ερωτικά παιχνίδια διείσδυσης, μπορούν επίσης να εξαπλώσουν τις λοιμώξεις. Με την γυναικεία σεξουαλική επαφή μπορεί επίσης να μεταδοθεί ο ιός HIV, που προκαλεί το AIDS.
Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις:
Κάντε εξετάσεις και ζητήστε από τη σύντροφό σας να εξεταστεί. Να μην έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, εκτός αν είστε βέβαιες ότι εσείς και η σύντροφός σας δεν έχετε μολυνθεί με τον ιό HIV ή με άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, είτε έχετε σεξουαλική επαφή με άνδρα, είτε με γυναίκα. Η εξέταση είναι σημαντική γιατί πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν αν έχουν μολυνθεί, και άλλοι μπορεί να μην είναι ειλικρινείς σχετικά με την υγεία τους. 
Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό ή άλλη προστασία. Κατά τη διάρκεια στοματικού σεξ χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό προφυλακτικό, ένα οδοντικό φράγμα, ένα μικρό κομμάτι από latex ή πλαστικό περιτύλιγμα. Μην μοιράζεστε ερωτικά παιχνίδια και φροντίστε να τα κρατάτε ασφαλή με ένα προφυλακτικό και να τα πλένετε πριν και μετά από κάθε χρήση. 
Να είστε μονογαμικές. Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος για την αποφυγή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων είναι να μείνετε σε μια μακροχρόνια αμοιβαία μονογαμική σχέση με μία σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί. 
Εξετάστε το φάρμακο Truvada. Η χρήση του φαρμάκου Truvada εγκρίθηκε για να μειώσει τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων μολύνσεων HIV σε άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Το Truvada επίσης χρησιμοποιείται ως θεραπεία του HIV, μαζί με άλλα φάρμακα. Όταν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης από τον HIV, το Truvada είναι κατάλληλο μόνο εάν ο γιατρός σας είναι βέβαιος ότι δεν έχετε ήδη HIV ή ηπατίτιδα Β. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά, όπως ακριβώς προβλέπεται. Και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με άλλες στρατηγικές, όπως η χρήση προφυλακτικών κάθε φορά που κάνετε σεξ. Το Truvada δεν είναι για όλους. Αν σας ενδιαφέρει το Truvada, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη και αν είναι κατάλληλο για εσάς. 
Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και μην χρησιμοποιείτε ναρκωτικά. Εάν είστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβετε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα ενέσιμα ναρκωτικά, να μην μοιράζεστε τις ίδιες βελόνες. 
Εμβολιαστείτε. Οι εμβολιασμοί μπορεί να σας προστατεύσουν από τον ιό HPV, την ηπατίτιδα Α και την ηπατίτιδα Β, σοβαρές λοιμώξεις του ήπατος που μπορεί να εξαπλωθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής. 
Να είστε σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει θεραπεία για τον HIV/AIDS και πολλές άλλες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως ο HPV και ο έρπης των γεννητικών οργάνων. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε υγιείς είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας. 
Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη  
Οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Επιπλέον, οι νέοι που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή τρανσέξουαλ μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και απόπειρας αυτοκτονίας. Παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την κοινωνική αποξένωση, τις διακρίσεις, την απόρριψη από τους αγαπημένους, την κακοποίηση και τη βία. Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό για τις λεσβίες που προσπαθούν να κρύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και εκείνες που δεν έχουν κοινωνική στήριξη. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και προβλήματα κάθε είδους: Συναισθηματικά, συμπεριφοριστική, υγείας, νομικά και οικονομικά. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είστε καταθλιπτικοί, μιλήστε με το γιατρό σας. Εάν είστε απρόθυμοι να αναζητήσετε θεραπεία, μιλήστε σε έναν έμπιστο φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο. Το να μοιραστείτε τα αισθήματά σας θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της θεραπείας.
Ζητήστε βοήθεια για κατάχρηση ουσιών 
Οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν μοναδικούς παράγοντες κινδύνου για κατάχρηση ουσιών, όπως: 
Το άγχος που σχετίζεται με την απόκρυψη των σεξουαλικών τους προτιμήσεων ή την αποκάλυψη αυτών. 
Το τραύμα λόγω εκφοβισμού, βίας ή κακοποίησης.
Τις επιπτώσεις του σεξισμού και των διακρίσεων. 
Την εξάρτηση από μπαρ ή κλαμπ για κοινωνικοποίηση και αμοιβαία υποστήριξη. 
Αναγνωρίστε την ενδοοικογενειακή βία
Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε μια σχέση. 
Προειδοποιητικά σημάδια ειδικά για τις λεσβίες ή τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες μπορεί να περιλαμβάνουν μια σύντροφο η οποία: 
Απειλεί να πει στους φίλους, τους αγαπημένους, τους συναδέλφους ή μέλη της κοινότητας τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας. 
Σας λέει ότι οι Αρχές δεν θα βοηθήσουν ένα ομοφυλόφιλο, ένα αμφιφυλόφιλο ή τρανσέξουαλ άτομο. Σας λέει ότι αν εγκαταλείψετε τη σχέση σημαίνει ότι παραδέχεστε ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αποκλίνουσες. 
Σας λέει ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν μπορεί να συμβεί σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι βίαιες.
Μένοντας δίπλα σε μια βίαιη σύντροφο αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κατάθλιψη και άγχος. Αν δεν θέλετε να αποκαλύψετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας, είναι λιγότερο πιθανό να ζητήσετε βοήθεια μετά από μια επίθεση. Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος της βίας είναι να αναλάβετε δράση και όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο. Αν είστε στόχος της ενδοοικογενειακής βίας, πείτε σε κάποιον σχετικά με αυτό, είτε πρόκειται για ένα φίλο, αγαπημένο πρόσωπο ή κάποιο άλλο άτομο του περιβάλλοντός σας.
Κάντε προτεραιότητα τη ρουτίνα της φροντίδας υγείας 
Ορισμένες λεσβίες και αμφιφυλόφιλες γυναίκες αγωνίζονται να βρουν ένα γιατρό που έχει γνώση των θεμάτων υγείας για λεσβίες με τον οποίο θα νιώθουν άνετα να συζητήσουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Αναλάβετε την ευθύνη της υγείας σας και ψάξτε για ένα γιατρό ο οποίος σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και ενθαρρύνει τη συζήτηση των σεξουαλικών θεμάτων. Προσδιορίστε τον εαυτό σας ως λεσβία ή αμφιφυλόφιλη και ρωτήστε σχετικά με τις εξετάσεις ρουτίνας που συνιστώνται για τις γυναίκες στην ηλικιακή σας ομάδα, όπως οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και οι εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Εάν δεν είστε σε μια μακροχρόνια αμοιβαία μονογαμική σχέση, προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Μοιραστείτε τυχόν άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχετε με το γιατρό σας. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της καλής υγείας σας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top