0 comments

Σπονδυλοθεραπεία

Φεβρουαρίου 13, 2018
Spinal Therapy
Ο αριθμός των θεραπειών
εξαρτάται από τη βαρύτητα της βλάβης
Η σπονδυλοθεραπεία, όπως λέει και το όνομά της, είναι μέθοδος θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και των σπονδύλων, κατά την οποία γίνεται χειρισμός πάνω στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις, γι' αυτό και αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο λέγονται χειροπράκτες και η μέθοδος χειροπρακτική ή οστεοπαθητική. Αυτή τη μέθοδο οι χειροπράκτες δεν την περιορίζουν στη θεραπεία μόνο των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, όπως οξεία οσφυαλγία, ραχιαλγία, λουμπάγκο και άλλα, αλλά την επεκτείνουν σε πολλές παθήσεις και πολλές ανωμαλίες σε άλλα όργανα, στηριζόμενοι στην άποψη ότι η σπονδυλική στήλη είναι το δένδρο της ζωής, είναι η έδρα όλων των νεύρων, σωματικών και σπλαχνικών, και ότι είναι η μοναδική θέση που μπορούν αυτά τα νεύρα να βλαφθούν λόγω της πίεσης που υφίστανται από τις μεταθέσεις των σπονδύλων, ή από κάποια άλλη ανωμαλία και ότι η βλάβη αυτή των νεύρων στη θέση της σπονδυλικής στήλης προκαλεί τις διαταραχές σε άλλα μέρη του σώματος. 
Αυτή η θεραπεία δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη Ιατρική και γι' αυτό ακολουθείται από πρακτικούς που έμαθαν την τέχνη από τον πατέρα τους ή από άλλους χειροπράκτες. 
Τελευταία όμως η επίσημη Ιατρική αναγνωρίζει μια ειδικότητα, στην οποία έχει συμπεριλάβει και τους χειρισμούς της σπονδυλικής στήλης μέσα στην όλη θεραπεία των σπονδυλοαρθροπαθειών, τη φυσική Ιατρική
Οι διάφοροι χειρισμοί της σπονδυλικής στήλης είναι αυτοί που γίνονται:
Στην αυχενική μοίρα
Στη θωρακική μοίρα
Στην οσφυική μοίρα 
Στην ιερή μοίρα
Οι χειρισμοί αυτοί πρέπει να εκτελούνται με ακρίβεια έχοντας βαθιά γνώση της διεύθυνσης κι του προσανατολισμού των διαφόρων μοιρών της σπονδυλικής στήλης. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τη βαρύτητα της βλάβης.
Με αυτούς τους χειρισμούς ισχυρίζονται οι χειροπράκτες ότι απελευθερώνουν τα νεύρα από την πίεση και επομένως αποκαθιστούν τη λειτουργία τους και κατά συνέπεια αποκαθιστούν και τη λειτουργική διαταραχή του οργάνου που πάσχει. Για κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλοί χειρισμοί και εναπόκειται στον ειδικό χειροπράκτη να κρίνει ποιος είναι ο προτιμότερος γα τη συγκεκριμένη περίπτωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top