0 comments

Ασυγχώρητες γκάφες σε φλερτ...Τι να αποφύγετε

Φεβρουαρίου 09, 2018
Untouchables in Flirting ... What to Avoid
Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας
Υπάρχουν ασυγχώρητες γκάφες όπως το να χύσετε τη σούπα επάνω σας στο πρώτο ραντεβού. Μην ξεχνάτε, όμως, και τα μικρότερα ατοπήματα…
Πιγούνι στην παλάμη, αγκώνας στο τραπέζι
Το μήνυμα που στέλνετε είναι το εξής: είμαι τόσο κουρασμένος/η ή βαριέμαι τόσο, που δεν έχω τη δύναμη να κρατήσω το κεφάλι μου. Πρόκειται επίσης για μια στάση που παίρνουμε όταν παρατηρούμε κάποιον για να δούμε αν μας κάνει, αφού αποθαρρύνει οποιαδήποτε σωματική επαφή. Προσπαθήστε να αγγίξετε ή να αγκαλιάσετε κάποιο φίλο με το ένα χέρι κάτω απ΄ το πιγούνι- μάλλον αδύνατον!. Πάρτε αυτή τη στάση όταν ένας φίλος σας αναγγείλει συγκλονιστικά νέα και το πιθανότερο είναι ότι θα προσβληθεί (και με το δίκιο του). Αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για την εξωτερική σας εμφάνιση, θα έχετε επίσης την τάση να παίρνετε αυτή τη στάση. Όσοι αισθάνονται καλά με το πρόσωπό τους συνηθίζουν να το κουνάνε πέρα-δώθε αφήνοντας τους άλλους να το θαυμάσουν απ΄ όλες τις γωνιές (πολλές γυναίκες τραβούν τα μαλλιά από το πρόσωπο τους για να αφήσουν τους άντρες να το δουν καλά). Βάζοντας το χέρι στο πιγούνι, κρύβετε το πρόσωπό σας, λάθος κίνηση, ακόμη κι αν είστε σούπερ μοντέλο. 
Προτιμήστε αυτό
Το μόνο που θα σας δικαιολογούσε θα ήταν αν είστε στ΄ αλήθεια παραζαλισμένος/η απ΄ τον έρωτα. Τα ζευγάρια που είναι μέσα στα μέλια συχνά υιοθετούν ταυτόχρονα αυτή τη στάση, καθισμένοι στο τραπέζι, να χάνονται ο ένας στα μάτια του άλλου. Στην περίπτωση αυτή, δεν ερμηνεύεται ως ανία αλλά ως λατρεία. Σε κάθε περίπτωση, με την εξαίρεση δωδεκάχρονων που κοιτάζουν την αφίσα ενός ποπ σταρ, πρέπει να την αποφύγετε πάση θυσία. Δεν υπάρχει εναλλακτική στάση, απλώς απομακρύνετε τα χέρια από οποιαδήποτε θέση στήριξης.
Ακινησία
Αν στέκεστε ή κάθεστε ακίνητος/η, θα θυμίζετε λαγό τυφλωμένο από τα φώτα ενός αυτοκινήτου.
Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που στα πάρτι στέκεται τόσο ακίνητος ώστε οι καλεσμένοι τον περνούν για κρεμάστρα, οποιαδήποτε κίνηση θα είναι μεγάλη πρόοδος για σας.      
Προτιμήστε αυτό
Το επίθετο «δραστήριος» αποδίδεται σε άτομα ενδιαφέροντα και δυναμικά. Είναι αλήθεια. Τα ντροπαλά, νευρικά και ανασφαλή άτομα στέκονται ακίνητα ενώ τα παθιασμένα και ενθουσιώδη είναι συνήθως αεικίνητα. Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που στα πάρτι στέκεται τόσο ακίνητος ώστε οι καλεσμένοι τον περνούν για κρεμάστρα, οποιαδήποτε κίνηση θα είναι μεγάλη πρόοδος για σας. Εξασκηθείτε και τελειοποιήστε όλες τις «σωστές» κινήσεις και χειρονομίες που αναφέρονται σ΄ αυτό το Blog αλλά μην προσκολληθείτε σε μία γιατί δε θα έχει αποτέλεσμα. Αντί να καταλήξετε σε μία και μόνο πόζα για να βάζετε τα χέρια σας, να στέκεστε ή να κάθεστε, γιατί να μην εξασκηθείτε σε δύο-τρείς; Έτσι θα μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ και θα δείχνετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Χέρια που δε βολεύονται
Όταν κάποιος τρίβει τα χέρια του, κάθεται πάνω σ΄ αυτά, τα σφίγγει σε γροθιές, κρατά τόσο σφιχτά ένα ποτό/ τσαντάκι/ κατάλογο ώστε τα δάχτυλά του γίνονται άσπρα, δίνει ολοφάνερα σημάδια πως έχει νεύρα και άγχος. Όποιος, πάλι, βάζει τα δάχτυλα στο στόμα ή τρώει τα νύχια του δείχνει να λέει: «Είμαι ανασφαλής και χρειάζομαι επιβεβαίωση». Το να χαϊδεύεις με το δάχτυλό σου τα χείλη σου δείχνει ερωτισμό. Αλλά πολύ απέχει απ΄ το να βάζεις σχεδόν ολόκληρο το δάχτυλο στο στόμα σου, πράγμα που κάνουμε όποτε νιώθουμε υπό πίεση. Οι ψυχολόγοι λένε ότι πρόκειται για μια ασυνείδητη προσπάθεια να επιστρέψουμε στην ασφάλεια του θηλασμού: το να πιπιλάς τα δάχτυλα σου είναι ισοδύναμο με το να πιπιλάς το στήθος της μητέρας σου. Πολύ φροϋδικό ακούγεται αυτό αλλά έχει μια λογική. Όταν είμαστε παιδιά, αντικαθιστούμε το στήθος της μαμάς πιπιλώντας τον αντίχειρα μας. Οι ενήλικες συνεχίζουν αυτή τη συνήθεια απλούστατα τρώγοντας τα νύχια τους. Πέρα απ΄ τη θεωρία, πάντως, δεν είναι καθόλου γοητευτικό. Σταματήστε το. Τώρα…
Προτιμήστε αυτό
Τι μπορείτε να κάνετε τα χέρια σας; Όσοι είναι ντροπαλοί ή νευρικοί δεν κινούνται πολύ, συνεπώς όπως κι αν βάλουν τα χέρια τους φαίνονται «στημένοι». Το κόλπο είναι να προβάρετε δυο-τρείς διαφορετικές πόζες μπροστά σ΄ ένα καθρέφτη. Αρχίστε με το να καθίσετε σ΄ ένα τραπέζι, όπως θα καθόσαστε συνήθως σ΄ ένα εστιατόριο ή μπαρ, και δοκιμάστε τα εξής: 
We decipher immensely the body language
Αποκρυπτογραφούμε άψογα
τη γλώσσα του σώματος
Εκθέστε τα χέρια σας στην κοινή θέα
Με άλλα λόγια, σταματήστε να κάθεστε πάνω τους ή να τα κρύβετε ανάμεσα στα γόνατά σας. Ο λόγος που το κάνετε είναι επειδή δε θέλετε να δουν οι άλλοι ότι τρέμετε, αλλά προσοχή! Το ίδιο κάνουν και όσοι λένε ψέματα ή θέλουν να κύψουν κάτι. Ακουμπήστε τους αγκώνες σας στο τραπέζι με τα χέρια ψηλά και αφήστε τις παλάμες σας να ενωθούν. Οι αγκώνες σας λογικά απέχουν περίπου μισό μέτρο και τα δάχτυλα είναι χαλαρά, ελαφρώς στραμμένα προς τα μπροστά. Προσποιηθείτε ότι μιλάτε σε κάποιον και κουνήστε τα χέρια σας υποστηρίζοντας αυτά που λέτε. Δοκιμάστε κι άλλες χαλαρές κινήσεις των χεριών, κατά προτίμηση με τις παλάμες στραμμένες στο συνομιλητή σας. Τα σταυρωμένα χέρια είναι επίσης αποδεκτό, εφόσον όμως είναι χαλαρωμένα και όχι σφιχτά πλεγμένα, και το σώμα σας γέρνει ελαφρώς μπροστά. 
Σχηματίστε με τα χέρια μία πυραμίδα
Ένα καλό κόλπο αν νιώθετε πραγματικά νευρικοί σ΄ ένα πρώτο ραντεβού είναι να ενώσετε τα χέρια σας σε μια πυραμίδα. Αυτό γίνεται ως εξής: ακουμπάτε τους αγκώνες στο τραπέζι με τις παλάμες τη μια αντίκρυ στη άλλη, κατόπιν απλώνετε τα χέρια σας μπροστά και ενώνετε τα ακροδάχτυλα των δυο χεριών. 
Η κίνηση αυτή θα σας ηρεμήσει και θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση. 
Οι άνθρωποι συνηθίζουν να υιοθετούν αυτή τη στάση όταν είναι σίγουροι γι΄ αυτό που λένε και δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν πιστευτοί, έχουν τον έλεγχο της κατάστασης. Κατά κανόνα, τα δάχτυλα δείχνουν προς τα πάνω όταν μιλάμε και προς τα κάτω όταν ακούμε. Οι γυναίκες, πιο χαμηλών τόνων, συνήθως στρέφουν τα δάχτυλά προς τα κάτω, ενώ οι άντρες το αντίθετο. Σε γενικές γραμμές πάντως, όσο πιο υψωμένα έχει κάποιος τα δάχτυλα, τόσο πιο σίγουρος δείχνει για τον εαυτό του. 
Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και δείτε πως ερμηνεύονται οι κινήσεις των χεριών σας. Επιχειρήστε διάφορες κινήσεις, ανεμίστε τα μαλλιά σας αν νιώθετε πάθος για κάτι, αγγίξτε το άτομο στο οποίο μιλάτε, κορδωθείτε λιγάκι. Κάντε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να σφίγγετε το ποτό σας, στην κλασική στάση του τρομοκρατημένου.
Οι άνθρωποι συνηθίζουν να υιοθετούν αυτή τη στάση όταν είναι σίγουροι γι' αυτό που λένε και δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν πιστευτοί: έχουν τον έλεγχο της κατάστασης. 
Η πλέον λάθος κίνηση
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να παρερμηνεύσετε τις ενδείξεις και να αρχίσετε το φλερτ επειδή θεωρήσατε ότι ο άλλος ενδιαφέρεται, ενώ στην πραγματικότητα αδιαφορεί. Ορισμένοι άνθρωποι εκπέμπουν τόσο σαφή σεξουαλικά σημάδια, που είναι σαν να μας λένε ευθέως: «είσαι υπέροχος/η. Θέλεις να βγούμε;». Με άλλους, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας αποκρυπτογραφούμε άψογα τη γλώσσα του σώματος όταν αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που δε μας αρέσουν ιδιαίτερα και χάνουμε τον μπούσουλα με κάποιον που μας αρέσει. Τι κάνουμε λοιπόν για να βεβαιωθούμε 100% ότι κάποιος ενδιαφέρεται για μας; Εφαρμόστε τον «κανόνα των τεσσάρων»: μη θεωρήσετε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για σας παρά μόνο αν δείξει τουλάχιστον τέσσερα ξεχωριστά θετικά σημάδια ταυτόχρονα, όλα να απευθύνονται σ΄ εσάς. Κάποιοι κάνουν το λάθος να ερμηνεύουν τα σημάδια του σώματος χωριστά. Ο άλλος απέναντι τους σηκώνει το φρύδι και σκέφτονται: Α! Του/της αρέσω! Μία ώρα μετά, η μύτη του ποδιού του στρέφεται προς το μέρος τους και το εκλαμβάνουν ως άλλο ένα σημάδι ενδιαφέροντος. Δέκα λεπτά αργότερα, ο απέναντι κορδώνεται και καλλωπίζεται διακριτικά, κι αρχίζουν να σκέφτονται τι είδους σαμπάνια θα σερβίρουν στο γάμο. Τα σημάδια της γλώσσας του σώματος, αν εκληφθούν μεμονωμένα, δε σημαίνουν τίποτα. Να εφαρμόζετε πάντα τον κανόνα των τεσσάρων.
Ελέγξτε τη δική σας γλώσσα σώματος: στέλνετε σαφή σημάδια ότι ο άλλος σας αρέσει, π.χ. τον κοιτάτε και τον αγγίζετε συχνά (σε μέρη όπως το μπράτσο ή ο ώμος); Μήπως στέλνετε μπερδεμένα σημάδια; Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Ποια είναι τα κίνητρά σας για να γνωρίσετε αυτό το άτομο; Ποια είναι τα αληθινά σας συναισθήματα; Μήπως η γλώσσα του σώματος σας φανερώνει αυτά που σας λέει ο εγκέφαλός σας, ότι σας αρέσει αλλά δεν είστε και τόσο βέβαιοι;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Οι πληροφορίες προϊόντων δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς. ΔΕΝ είναι Blog ερωτικών γνωριμιών ή παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εγκάρδιους ανθρώπους που τους αρέσει να συζητούν για θέματα προσανατολισμού των δύο φύλων. Δείτε τους Όρους και προϋποθέσεις...
Top